Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RavenNuke(tm) v2.5x
Author Message
neralex
Site Admin



Joined: Aug 22, 2007
Posts: 1537

PostPosted: Wed Jun 27, 2012 10:41 am Reply with quote

Hey guys!

I have a problem with the FeedCreator and specialchars of the news title, if i using utf-8 as charset and in my database.

utf-8 issue: backend.php
open: includes/feedcreator/feedcreator.class.php

search near line 984:

Code:
$feed.= "            <title>".FeedCreator::iTrunc(htmlspecialchars(strip_tags($this->items[$i]->title)),100)."</title>\n";


I can't add ENT_QUOTES after 100, because it doesn't work. So tried the following line and it doesn't work, too:

Code:
$feed.= "            <title>".FeedCreator::iTrunc(htmlspecialchars(htmlspecialchars_decode(strip_tags($this->items[$i]->title), ENT_QUOTES), ENT_QUOTES, _CHARSET),100)."</title>\n";


After this one i tried the following line and it works, but only with utf-8. It makes me confused, why i must use here utf8_decode, if i have an utf-8 charset and an utf-8 database and xml feeds have normaly an utf-8 charset, too. where is here the problem:

Code:
$feed.= "            <title>".FeedCreator::iTrunc(htmlspecialchars(htmlspecialchars_decode(utf8_decode($this->items[$i]->title), ENT_QUOTES), ENT_QUOTES, _CHARSET),100)."</title>\n";


Question
 
View user's profile Send private message
neralex







PostPosted: Sat Jun 30, 2012 1:44 pm Reply with quote

This is my last problem for my news mod and i have no idea to fix it. Here i need a answer from the module author. Giv it no other way to fix the specialchar problem in the feeds. I think the problem is inside all other feeds, too.
 
montego
Site Admin



Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9457
Location: Arizona

PostPosted: Sun Jul 01, 2012 7:55 am Reply with quote

neralex, can you help us understand better what the issue is that you are running into? You only mention the cause, but not really the issue.

Thanks.

_________________
Where Do YOU Stand?
HTML Newsletter::ShortLinks::Mailer::Downloads and more... 
View user's profile Send private message Visit poster's website
neralex







PostPosted: Sun Jul 01, 2012 10:25 am Reply with quote

Yes of course!

I have stored the news title with the specialchars "äüö&ß" in my utf-8 database with this line:

Code:
$subject = $db->sql_escape_string(htmlspecialchars_decode(check_html($subject, 'nohtml'),ENT_QUOTES));


In the databe is all fine and it shows "äüö&ß" without html code.

If i look now in the xml feed of the backend.php, then i get this result:

Code:
äüö&ß


I have tested with the ISO charset and a utf-8 database and there are no problems. Only the combination with utf-8 as charset and an utf-8 database result this issue. In the Feeds module with the html-view of the feed is all fine. Here works the filtering.

With the following fitlering is all fine but it doesn't works with a ISO charset:

Code:
$feed.= "            <title>".FeedCreator::iTrunc(htmlspecialchars(htmlspecialchars_decode(utf8_decode($this->items[$i]->title), ENT_QUOTES), ENT_QUOTES, _CHARSET),100)."</title>\n";


The xml file have a utf-8 charset and normaly i don't need the utf8_decode to show the specialchars, if i use an utf-8 charset and a utf-8 database. I get this problem only in backend.php. Is it possible here works an ISO filtering on a other place?

Quote:
utf8_decode — Converts a string with ISO-8859-1 characters encoded with UTF-8 to single-byte ISO-8859-1
 
Guardian2003
Site Admin



Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6795
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 5:03 am Reply with quote

Couple of questions to help me better understand this..
Assuming your website is using utf-8 and your database is also utf-8 (not utf-8_bin) what field type is the data being stored in?
I ask because I have had instances when converting existing tables from latin1 to utf-8 the feild type has changed to binary Blob.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
neralex







PostPosted: Tue Jul 03, 2012 9:44 am Reply with quote

the RN have charset utf-8 and the whole nuke database was created with utf8_general_ci. The database was not converted, its a fresh install with utf8_general_ci in all fields. I use the the utf-8 versions of db.php and mysqli.php from Palbin.

Palbin wrote:
Try these two files:
db.php - [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]
mysqli.php - [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RavenNuke(tm) v2.5x

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©