Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> phpnuke 7.8
Author Message
ladysilver
Hangin' Around



Joined: May 03, 2004
Posts: 49
Location: Cyberspace

PostPosted: Thu Jul 14, 2005 5:12 am Reply with quote

I was doing a fresh install of 7.8 and ran into a problem with spawning entries in the table "prefix"_modules. Everything was correct in config.php. The install went fine, but in the admin panel, I noticed every refresh added a duplicate set of module entries to the "prefix"_module table. I ran through the scripts and did not see anything immediately that would explain it.

I changed all the table prefixes back to "nuke" in phpmyAdmin, edited config.php correspondingly and the problem stopped.

Does anyone know if there is an issue with using a prefix other than "nuke" in 7.8, or if the length of a prefix in PHP-Nuke has to be under a certain number of characters? The prefix I was using had 6 characters.
 
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
kguske
Site Admin



Joined: Jun 04, 2004
Posts: 6405

PostPosted: Thu Jul 14, 2005 5:36 am Reply with quote

This is the first report of this I've seen. If you didn't already see it, please see 64bitguy's article on why not to use 7.7 and 7.8.

_________________
I google, therefore I exist...
nukeSEO - nukeFEED - nukePIE - nukeSPAM - nukeWYSIWYG
 
View user's profile Send private message
ladysilver







PostPosted: Thu Jul 14, 2005 10:23 am Reply with quote

Thank you, kguske. Smile I hadn't read the article & 64bitguy makes a very valid case for not using 7.7-7.8. This install was for testing something for compatibililty to 7.8 using a non-production site, so I'm more curious than concerned. I've never encountered this either, and couldn't pull up anything like it on a search.

I wish FB would use some of his "club money" to hire a professional coder.

Laura
 
Raven
Site Admin/Owner



Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17087

PostPosted: Thu Jul 14, 2005 10:36 am Reply with quote

OffTopic Hey Stranger! How are you?
 
View user's profile Send private message
SkinnyDawg
New Member
New Member



Joined: May 20, 2004
Posts: 3

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 1:35 pm Reply with quote

ladysilver wrote:
I was doing a fresh install of 7.8 and ran into a problem with spawning entries in the table "prefix"_modules. Everything was correct in config.php. The install went fine, but in the admin panel, I noticed every refresh added a duplicate set of module entries to the "prefix"_module table. I ran through the scripts and did not see anything immediately that would explain it.

I changed all the table prefixes back to "nuke" in phpmyAdmin, edited config.php correspondingly and the problem stopped.

Does anyone know if there is an issue with using a prefix other than "nuke" in 7.8, or if the length of a prefix in PHP-Nuke has to be under a certain number of characters? The prefix I was using had 6 characters.
Hmm... not cool... I have the same "spawning" issue but I had not changed the prefix to begin with... So now what... Smile Any ideas Confused

I re-loaded the config.php to make sure it was done in ASCII. Same spawning. Only thing I have different than a standard install is this is in a sub-dir. Also just a play-around site.
 
View user's profile Send private message
Raven







PostPosted: Sat Jul 16, 2005 2:23 pm Reply with quote

How many times do I have to say it Smile - Don't use v7.7. nor 7.8! Revert back to v7.6.
 
SkinnyDawg







PostPosted: Sat Jul 16, 2005 3:49 pm Reply with quote

Just a play site... But I'll drop it.
 
lanny
New Member
New Member



Joined: Jul 27, 2005
Posts: 7

PostPosted: Thu Jul 28, 2005 9:35 am Reply with quote

How do you revert back to 7.6 or 7.5 I thought that once you updated you would have to do a fresh install to get it back to a older one

Lanny
 
View user's profile Send private message
Raven







PostPosted: Thu Jul 28, 2005 9:55 am Reply with quote

You can use this table 'reverter' from Bob Marion: [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]

As to reverting the files, yes, you will have to overlay the critical core files.
 
ladysilver







PostPosted: Tue Aug 02, 2005 9:24 am Reply with quote

Raven wrote:
OffTopic Hey Stranger! How are you?


Hey yourself! Smile Sorry to be so long to reply, but I had the 'notify me' toggle kicked off & didn't see your message earlier. I'm doing very well. I have a site under attack, which I'll post about elsewhere since I have a question or two.

To pull this message (sort of) back on topic, I've stopped offering PHP-Nuke installs above 7.6 at my hosting site. It still seems way too buggy, even with all the fixes.

About the fixes - Chatserv, I don't know how you do it. It's got to be a 2-bottle-of-aspirin job keeping up with it all. Bless!
 
ladysilver







PostPosted: Tue Aug 02, 2005 1:53 pm Reply with quote

ladysilver wrote:
I have a site under attack, which I'll post about elsewhere since I have a question or two.


Lol, never mind, I resolved the problem. Smile
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> phpnuke 7.8

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©