Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> v2.4 RN Issues
Author Message
ibonic
Hangin' Around



Joined: Aug 12, 2009
Posts: 25

PostPosted: Thu Jan 01, 2015 4:06 pm Reply with quote

Hi Just recently moved my website to another host, the site opens up and I can login in as a member but not as admin, when I try to load the admin I get this error

"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


I made the database, the name is different than before, I did a backup of the database before I moved, then I imported it into the new database along with all the files the way they were on the other hoster, like I said the index.php opens and I can login in as a member but not as the admin. None of the administration works, including I can't logout of the site.


Also I don't know if its the hosting site or not, but I tried installing a complete fresh installation of Ravennuke 2.51 and everything worked but logging in as a member, the admin login worked, and couldn't figure that out either, I don't know if this related to my problem.
Any ideas as Im stuck

thank you
 
View user's profile Send private message Visit poster's website
ibonic







PostPosted: Thu Jan 01, 2015 4:49 pm Reply with quote

Also I just tried something again, did a complete new install of Ravennuke 2.51, I can login into Admin, but can't login into the site as member, I get this error

Forbidden
You don't have permission to access /RavenNuke1/modules.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Also when I was installing there was two settings that were different then recommended don't know if this means anything.

Magic Quotes GPC : Recommended On - Actual Off
Output Buffering: Recommended On - Actual Off,

So I don't know why I cant login as member, during the setup I used the same username as Admin and password.

This is the site link
[ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]

I also get the same error when trying to make a new membership

Thank you
 
neralex
Site Admin



Joined: Aug 22, 2007
Posts: 1700

PostPosted: Thu Jan 01, 2015 5:31 pm Reply with quote

If you are using the http auth method to get access on the admin.php, then you should check the path to the staccess file, i think the path is not more correct. Try to rename the htaccess file in your old installation, then check admin.php. If you get access to it, check the the sentinel admin area and there you should see the new path. After adding the new path in the sentinel admin area add this new path also in your httacces file. rename the file back to .htaccess and you should get access as you know it.

_________________
Github: RavenNuke 
View user's profile Send private message
ibonic







PostPosted: Thu Jan 01, 2015 5:40 pm Reply with quote

neralex wrote:
If you are using the http auth method to get access on the admin.php, then you should check the path to the staccess file, i think the path is not more correct. Try to rename the htaccess file in your old installation, then check admin.php. If you get access to it, check the the sentinel admin area and there you should see the new path. After adding the new path in the sentinel admin area add this new path also in your httacces file. rename the file back to .htaccess and you should get access as you know it.


Sorry you are way above me here, not really sure what you mean, I see the files but not sure what to do
 
ibonic







PostPosted: Thu Jan 01, 2015 6:35 pm Reply with quote

neralex wrote:
If you are using the http auth method to get access on the admin.php, then you should check the path to the staccess file, i think the path is not more correct. Try to rename the htaccess file in your old installation, then check admin.php. If you get access to it, check the the sentinel admin area and there you should see the new path. After adding the new path in the sentinel admin area add this new path also in your httacces file. rename the file back to .htaccess and you should get access as you know it.


Hi, thank you for your help on this, I'm now able to access the Admin area, but I still can't login in as a member or no new members can sign up, any ideas on this part and I can't login into the forum module

Thank you
 
neralex







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 5:37 am Reply with quote

ibonic, i can't follow you because you are putting two things together. My answer was releated to your first question about your backup installation and there you have written, that you can login as user but there was the problem that you can't login as admin. Now you can't login as user.

What's up now?

Where you have made changes and where you get which issues - old or new installation?

Open the rnconfig.php and change:

$error_reporting = ^E_NOTICE; to $error_reporting = E_ALL;

$loglevel = 0; to $loglevel = 1;

Open folder /rnlogs/ and make sure that the file: dblog has write permissions.

Then try a new login and check the displayed PHP-errors on the website and also in the php logfile of your webhost account. Check also file: dblog for new entries. If you find there entries, then post it here and let us know in which installation you are getting these errors.

After that set back all made changes in the rnconfig.php.

I had for a long time ago a issue with the user-logins after moving the database to another host/server. There were stored old entries in the _sessions table. I had to truncate this db-table. But without more information I can only guess.

BTW: I would suggest you to install a local environment like WAMP on your Windows PC to test things like this instead to do it "live" on a public server. So you have the chance and the time to close out all possible issues.
 
ibonic







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 11:13 am Reply with quote

Hi Neralex, and thank you for your help, sorry about the confusion with dealing with new install and moving websites.

To simplify things I will deal with the one website I moved first, I can access the admin using the info you gave me, now I made the changes you said in the rnconfig and here is the error I get when trying to login

"Warning: ob_start(): second array member is not a valid method in /home/freejmzv/public_html/pokerpostit.com/RavenNuke/mainfile.php on line 68"

Opened up the mainfile.php and here is what is on the line 68

"ob_start(array('ob_gzhandler',5));"

Thank you,
 
neralex







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 11:45 am Reply with quote

ob_start - Turn on output buffering : [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]

This is one of your posted issues what was shown while your install of the fresh RN25.1:

Output Buffering: Recommended On - Actual Off

So ask you Hoster to activate the PHP Output Buffering.

Which PHP version you are running?


Last edited by neralex on Fri Jan 02, 2015 11:47 am; edited 1 time in total 
ibonic







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 11:47 am Reply with quote

Im running PHP version 5.4.36
 
neralex







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 11:49 am Reply with quote

I guess the disabled Output Buffering is the cause of all because every POST formular in RN25.x is using it so you should contact your Hoster.
 
ibonic







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 12:12 pm Reply with quote

neralex wrote:
I guess the disabled Output Buffering is the cause of all because every POST formular in RN25.x is using it so you should contact your Hoster.



Hi, the hoster turned on the PHP output buffering but still have the same issue

It goes to a page with this error

Forbidden

You don't have permission to access /RavenNuke/modules.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
 
ibonic







PostPosted: Fri Jan 02, 2015 12:22 pm Reply with quote

The thing I cant figure out is that even on the new installation I can't login, so it seems to be something that is plaguing the moved website plus the new. On the new everything works except I can't log in as a member.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> v2.4 RN Issues

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©