Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Themes
Author Message
dubLeE
Regular
Regular


Joined: Jan 12, 2006
Posts: 60

PostPosted: Sun Mar 05, 2006 1:34 am Reply with quote

ok most of this was working until just recently and i cant remember what i change and what not so im turning here for help since i cant figure out why all this is happening...
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! is the link to my site

1) Click on the "Content" link...everything is messed up and it stretches 100% and doesnt stay withing limits and the bgcolor is wrong as well... how do i fix this?
2)Click on the "Your Account" link... login using username: demo and password: demo ... i had this problem before and then it fixed itself and now its back again i messed with alotta stuff but couldnt figure this one out either...

other than that i think the rest of the site is running smoothly...

_________________
[Personal] Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Hosting] Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
hitwalker
Sells PC To Pay For Divorce


Joined:
Posts: 5661

PostPosted: Sun Mar 05, 2006 6:12 am Reply with quote

well hard to tell where it goes wrong..
the header stuff is set to a width of 831 and the tables coming below are not.
Looks like that part breaks out of the design.
they are 100%,so yeah you messed up somewhere.
 
View user's profile Send private message
jaded
Theme Guru


Joined: Nov 01, 2003
Posts: 1006

PostPosted: Sun Mar 05, 2006 7:51 am Reply with quote

Well, when i worked on this for you and worked your bugs out before things seemed to be as they should. I do wish that you would put the hover text size back to what I had it at. The way that you put it now when you hover the page jumps because the size is so different. It just looks bad in my opinion.

Secondly, please post the info you have in your content page for the funnies. My guess is that something in there is your problem. If you do not want to post it, please take it out and just put some standard text there... such as copy this post and place it there. See if the page then looks correct. I would bet that you have used some html in your funnies content page. Yes.. or no??

The your account page looks fine to me at this moment as well.

I will say that to me your scrollbar trackcolor is off. It doesnt match the rest of the theme. You might try a color closer to your theme colors.

Thanks and good luck Smile

_________________
Themes BB Skins Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Graphic Tees Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Paranormal Tees Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Ghost Stories & More Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
dubLeE
PostPosted: Sun Mar 05, 2006 4:35 pm Reply with quote

jaded wrote:
Well, when i worked on this for you and worked your bugs out before things seemed to be as they should. I do wish that you would put the hover text size back to what I had it at. The way that you put it now when you hover the page jumps because the size is so different. It just looks bad in my opinion.
ok ill fix that up... i see what you mean...

jaded wrote:
Secondly, please post the info you have in your content page for the funnies. My guess is that something in there is your problem. If you do not want to post it, please take it out and just put some standard text there... such as copy this post and place it there. See if the page then looks correct. I would bet that you have used some html in your funnies content page. Yes.. or no??
yes i did have HTML in the funnies page. I made text size bigger, added a picture, and added 2 links using HTML...didnt know if theres another way to do that except bbcode i guess...

jaded wrote:
The your account page looks fine to me at this moment as well.
yeah it looks fine in IE but in FireFox it messes up somehow and im not sure why or where. before it fixed itself so not what happened...would this problem be cause from the theme.php or some other file?

jaded wrote:
I will say that to me your scrollbar trackcolor is off. It doesnt match the rest of the theme. You might try a color closer to your theme colors.
yeah i still need to fix the CSS for IE...
 
dubLeE
PostPosted: Sun Mar 05, 2006 9:17 pm Reply with quote

ok i tried removing the HTML stuff for the funnies page but that didnt work... it seems to be an issue in the coding i beleive that i cant exactly pin point...
 
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9455
Location: Arizona

PostPosted: Mon Mar 06, 2006 5:24 am Reply with quote

FireFox is alot more fussy about proper HTML. Are your content pages that do not have HTML embedded in them looking fine? It it is just this page, then you have not coded your embedded HTML properly.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
dubLeE
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 5:29 am Reply with quote

montego wrote:
FireFox is alot more fussy about proper HTML. Are your content pages that do not have HTML embedded in them looking fine? It it is just this page, then you have not coded your embedded HTML properly.
i took out the page all together, there is no content on the Funnies page...im thinking its something on the Theme side considering that the Content isnt picking anything from the CSS and stuff...
 
montego
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 6:40 am Reply with quote

Well, all of your other modules look fine. I am not aware of any "Content" module specific code that is theme related. Most modules, with the exception of News, pretty much should work the same. Are you sure that you have not modified the code of the Content module?

I would re-upload the contents of the distribution for modules/Content and see if it fixes it. If so, then you either had some errant code changes in there or possibly bad HTML in the content page itself.
 
jaded
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 12:48 pm Reply with quote

That is what I was going to suggest as well. I have looked now and see that even with no actual content showing the content module page is malformed. Have you tried loading a standard nuke theme up there to see if it looks fine with that theme? if it does, then it would be a theme issue on your end.

It makes no sense the the theme could be the culprit due to the fact that all of your other modules are working just fine with it.


Quote:
yeah it looks fine in IE but in FireFox it messes up somehow and im not sure why or where. before it fixed itself so not what happened...would this problem be cause from the theme.php or some other file?


I have checked this, the your account module, a few times and it always looks fine to me even in ff.
 
dubLeE
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 2:19 pm Reply with quote

i have fixed the content module issue, it was in the theme.php and had to do with opentable functions... the code told the theme if Sections or Content was loaded stretch it 100% so i just took out Content from it...

Code:
function OpenTable() {

   global $name;
if (($name=='Sections') OR ($name=='Content')) {
   echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
}


changed that to
Code:
function OpenTable() {

   global $name;
if (($name=='Sections')) {
   echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
}


and also opentable 2
Code:
function CloseTable() {

   global $name;
if (($name=='Sections') OR ($name=='Content')){
   echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}   


changed that to

Code:
function CloseTable() {

   global $name;
if (($name=='Sections')) {
   echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}   


now how do i take the Sections part as well without destroying the whole theme.php and getting a blank page?

and the Your_Account stuff fixed itself yet again somehow... not sure... but there is still stuff between the body and footer (headlines, public message, etc)...
 
jaded
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 3:09 pm Reply with quote

the simple way for you to do this is to simply change sections and content to something that doesnt matter .

i have tested this in your theme on my server and it works fine and solves the problem. simply put this in as your entire tables code in theme.php

Code:
function OpenTable() {

   global $name;
if (($name=='test') OR ($name=='test2')) {
   echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
}
else
{
        ?>
    <TABLE WIDTH=100% BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
   <TR>
      <TD bgcolor="272b2e" width="33"></TD>
      <TD bgcolor="272b2e"></TD>
      <TD bgcolor="272b2e" width="33"></TD>
   </TR>
   </table>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" bgcolor="#272b2e">
  <tr>
    <td background="themes/dEv2/images/RMCSS_07.jpg" width="33"></td>
     <td valign="top" bgcolor="#272B2E">
<?
}
}
function OpenTable2() {
    global $bgcolor1, $bgcolor2;
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">\n";
}
function CloseTable() {
   global $name;
if (($name=='test') OR ($name=='test2')) {
   echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}   
else
{
    ?>
    </td>
    <td background="themes/dEv2/images/LMCSS_04.jpg" width="33"></td>
  </tr>

  <tr>
    <td><img src="themes/dEv2/images/BLCSS_07.jpg" width="33" height="1"></td>
    <td bgcolor="272b2e" width="100%" height="1"></td>
    <td><img src="themes/dEv2/images/BRCSS_12.jpg" width="33" height="1"></td>
  </tr></table><?
}
}
function CloseTable2() {
    echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}
 
jaded
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 3:25 pm Reply with quote

also, i tracked the account module issue down to your tables also.. i suggest that you simply remove your entire tables section and replace it with this simplified one.. i have tested this on my server on your theme and it works perfectly.


Code:


/************************************************************/
/* OpenTable Functions                                      */
/************************************************************/

function OpenTable() {
    global $bgcolor1, $bgcolor2;
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\" bgcolor=\"$bgcolor2\"><tr><td>\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"8\" bgcolor=\"$bgcolor1\"><tr><td>\n";
}

function CloseTable() {
    echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}

function OpenTable2() {
    global $bgcolor1, $bgcolor2;
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\" bgcolor=\"$bgcolor2\" align=\"center\"><tr><td>\n";
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"8\" bgcolor=\"$bgcolor1\"><tr><td>\n";
}

function CloseTable2() {
    echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}


and then under your color definitions put

Code:
$bgcolor1 = "#272B2E";

$bgcolor2 = "#232323";
$bgcolor3 = "#272B2E";
$bgcolor4 = "#272B2E";
$textcolor1 = "#ffffff";
$textcolor2 = "#ffffff";


good luck
 
dubLeE
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 3:56 pm Reply with quote

jaded wrote:
also, i tracked the account module issue down to your tables also.. i suggest that you simply remove your entire tables section and replace it with this simplified one.. i have tested this on my server on your theme and it works perfectly.


Code:


/************************************************************/
/* OpenTable Functions                                      */
/************************************************************/

function OpenTable() {
    global $bgcolor1, $bgcolor2;
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\" bgcolor=\"$bgcolor2\"><tr><td>\n";
    echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"8\" bgcolor=\"$bgcolor1\"><tr><td>\n";
}

function CloseTable() {
    echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}

function OpenTable2() {
    global $bgcolor1, $bgcolor2;
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\" bgcolor=\"$bgcolor2\" align=\"center\"><tr><td>\n";
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"8\" bgcolor=\"$bgcolor1\"><tr><td>\n";
}

function CloseTable2() {
    echo "</td></tr></table></td></tr></table>\n";
}


and then under your color definitions put

Code:
$bgcolor1 = "#272B2E";

$bgcolor2 = "#232323";
$bgcolor3 = "#272B2E";
$bgcolor4 = "#272B2E";
$textcolor1 = "#ffffff";
$textcolor2 = "#ffffff";


good luck
ahahahaha ahhh I LOVE YOU JADED!!

ahahah thanks
 
jaded
PostPosted: Mon Mar 06, 2006 3:59 pm Reply with quote

lol, you are welcome.
 
montego
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 5:28 am Reply with quote

dubLeE, how "odd"... that is the first time I've seen specific code in a theme for a specific module other than News. Interesting... glad you found it!
 
jaded
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 6:42 am Reply with quote

I was thinking the same thing montego. I believe that was a lot of his trouble the entire time. That is the problem with editing someone elses theme. Sometimes it opens a can of worms for you. At least it seems now he has it working.
 
dubLeE
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 3:26 pm Reply with quote

editing an existing theme was the only way i would have accomplished this whole thing, im really sucky at PHP and still have ALOT to learn about it and how it works... but this project and you guys REALLY helped me get a better understanding of what i'm doing and how it functions and everything, i think in due time i should be in good terms with PHP...

and thanks again for helping everyone....
 
montego
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 8:10 pm Reply with quote

RavensScripts
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Themes

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©