Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Raven's RavenNuke(tm) v2.00.00 - v2.02.00 Distro
Author Message
david65706
New Member
New Member


Joined: Jan 20, 2006
Posts: 6

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 12:04 pm Reply with quote

MySQL Database Connectivity Test Results
config.php file found!
I was unable to reach your MySQL server using the MySQL connection settings in your nuke config.php file. The exact error message that your MySQL server reported is Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061).

Any suggestions on what I should do?
 
View user's profile Send private message
Dawg
RavenNuke(tm) Development Team


Joined: Nov 07, 2003
Posts: 910

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 2:46 pm Reply with quote

Double check your connect info in config.php

An easy way to do this is open phpmyadmin......follow the login process and as you enter info into phpmyadmin there should be an entry in the config file. Follow this until you are at the database you wish to use. Just about each step as you go there will be an entry for the config file.

Dawg
 
View user's profile Send private message
david65706
PostPosted: Fri Jan 20, 2006 5:23 pm Reply with quote

thanks, I'll check into that tonight when I get home from work.
 
Raven
Site Admin/Owner


Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17077

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 8:23 pm Reply with quote

You have not entered the correct connection settings in your nuke config.php file.
 
View user's profile Send private message
david65706
PostPosted: Fri Jan 20, 2006 11:52 pm Reply with quote

I checked and redid the database and have tried every possible way in the config file and tried it and it still says the same dang thing....so what do I do?
 
evaders99
Former Moderator in Good Standing


Joined: Apr 30, 2004
Posts: 3221

PostPosted: Sat Jan 21, 2006 12:39 am Reply with quote

Well how is your phpMyAdmin connecting to your database?

_________________
- Only registered users can see links on this board! Get registered or login! -

Need help? Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
david65706
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 2:26 am Reply with quote

??
 
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6792
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Sat Jan 21, 2006 2:50 am Reply with quote

Please PM me;
your web address
cpanel log-in user/pass
ftp user/pass
 
View user's profile Send private message Send e-mail
Dawg
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 5:00 am Reply with quote

Guardian2003,
You beat me to it.

David, It's there. It can just be fickle at times. A space here....A capitol there....You just have to look real close. If you can log into that database with PhPMyAdmin or Cpanel.....then the config will work. Send your info to Guardian and he will fix you up.


Dawg
 
Lord_Lethris
New Member
New Member


Joined: Jan 25, 2006
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 7:12 pm Reply with quote

I can better that!! I get this "issue" when trying to open the installSQL.php file.

Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

after flicking through a few forums and you admins moaning about hosts using old "My SQL", I updated "My SQL server" to ver 5, and PHP to ver 5.

Still got same issue. I checked passwords and stuff. I can use MySqlAdmin to connect to the database... I even "copy and pasted" the details from the config.php file, just to make sertain i got the spelling right... Still no joy.

If it helps, Im running :-

IIS
MySQL 5.0.18-win32
PHP 5.0.5

help?

PS im not installing bloomin apache server, I have too many clients on IIS to f@rt @rse about changing things.
 
View user's profile Send private message
Dawg
PostPosted: Wed Jan 25, 2006 7:21 pm Reply with quote

Well.....Maybe you did not read enough.....Most folks don't support PhP 5.0 yet and it does cause some "Issues". I think 4.lastest would have been a better bet.

The link did not work. Post it up....we'll check it out...
 
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9449
Location: Arizona

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 8:18 pm Reply with quote

Yep... I've heard PHP5 and mySQL5 is not too nuke friendly... not sure you can run it "out of the box" on this platform.

Try PHP4.4.1, mySQL 4.x (not sure of the latest 4.x build).

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
Raven
PostPosted: Wed Jan 25, 2006 8:26 pm Reply with quote

Lord_Lethris, Reftp your *.php files using binary transfer.
 
Lord_Lethris
PostPosted: Wed Jan 25, 2006 8:38 pm Reply with quote

Strange, link should work.
Old version of PHP was 4.4.1 and I was running sql 4
also. web server is sitting right next to me, so FTPing itsnt an issue as the server is on the same network.
 
txhellkat138
New Member
New Member


Joined: Jul 15, 2005
Posts: 22
Location: Arlington Tx

PostPosted: Wed Feb 01, 2006 4:08 am Reply with quote

Ok. I'm trying to install on Linux. Suse 9.3 to be exact. I have the server and evetying thing all right here

when i try to install I get the first message np just like I should so when I go to the next step where it says Only registered users can see links on this board! Get registered or login! I get this error

Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
or I get

An error occurred while loading Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Connection to host localhost is broken.

Its 4am andI'm giving up for now. any help would rock I would think if i can get to the first part the second step should work just fine.. Not sure if it a sql issue or what
 
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Dawg
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 4:37 am Reply with quote

It is a path issue from what I see here......
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
(I take it you removed your real domain name, if not you need to fix the "your domain" part)

An error occurred while loading Only registered users can see links on this board! Get registered or login!


It is looking for "www.yourdomain.com" not "localhost"

Some of the other folks here I am sure know more about it than me but I would look at my paths and make sure they are all set right.
 
txhellkat138
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 4:48 am Reply with quote

When I go to Only registered users can see links on this board! Get registered or login! I get


Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404 Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Wed Feb 1 04:58:18 2006
Apache/2.0.53 (Linux/SUSE)

I know the thing is there I did all the chmod's and everything I can think of and nothing. I cant figure out why I would be able to get a page when just going to Only registered users can see links on this board! Get registered or login! and not when trying to hit the installation file


edit: OK so i think I may have fiound the issue now I just gotta figure out how to fix it
here is a snippet from my httpd.conf

# forbid access to the entire filesystem by default
<Directory />
Options None
AllowOverride None
Order deny,allow
Deny from all
</Directory>

I think that nay be part of the issue
Just for grins I browsed over to Only registered users can see links on this board! Get registered or login! and that shows fine so im lost now


Last edited by txhellkat138 on Wed Feb 01, 2006 5:42 am; edited 1 time in total 
Dawg
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 5:37 am Reply with quote

Go look at your Config file......config.php in root. Make sure that everything is right to connect to the database. It seems to me that you are not connecting to the database.


Last edited by Dawg on Wed Feb 01, 2006 10:16 am; edited 1 time in total 
montego
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:32 am Reply with quote

txhellkat138, I just don't see how it can be anything other than installSQL.php file is not there or is somehow corrupt, especially since we can all get to setup.php just fine.

[edited by montego] you may want to check the extraction from the original distribution package... that could be another failure point for file corruption...
 
Dawg
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 7:05 am Reply with quote

Montego is most likey right.

If the paths are correct in config...then something is missing or corrupt.

It was really early in the morning when I started on this one....(5:00am'ish)

Dawg
 
Raven
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 8:43 am Reply with quote

Quote:
# forbid access to the entire filesystem by default
<Directory />
Options None
AllowOverride None
Order deny,allow
Deny from all
</Directory>

You don't want to comment that out. That's the default behavior. Later on you should have another set of directives that allow access to your specific document root.
 
txhellkat138
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 12:44 pm Reply with quote

I redownloaded and re unzipped (using my command prompt this time) and now I get this

Forbidden
You don't have permission to access /INSTALLATION/install.sql.php on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) Server at Only registered users can see links on this board! Get registered or login! Port 80

Thats while going to Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

I get the same error for localhost
 
Raven
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 5:36 pm Reply with quote

That appears to be a permissions error on your server. Either the permissions and/or the owner:group is not set correctly.
 
txhellkat138
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 2:26 am Reply with quote

I would agree but the other files in that folder are accessible I can still get to the setup.php which is in INSTALLATION folder just not the installSQL.php I even put a test file in it called mysql.ph and it shows just fine so imma try a few more things I will let yall know how it comes out
 
montego
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 6:42 am Reply with quote

txhellkat138 wrote:
/INSTALLATION/install.sql.php on this server


Wait a minute... take a look at the provided file name. Why is it not showing installSQL.php?
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Raven's RavenNuke(tm) v2.00.00 - v2.02.00 Distro

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©