Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Bug Fixes
Author Message
jpeadro
New Member
New Member


Joined: Jan 10, 2006
Posts: 13

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 8:18 pm Reply with quote

Has anyone seen this -

You attempt to post/modify data via the phpnuke portal, hit submit, and the changes don't take effect. There are no related errors in PHP. Help

Thanks
 
View user's profile Send private message AIM Address
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9456
Location: Arizona

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 8:49 pm Reply with quote

jpeadro, in order for us to help you, you need to be more specific as to what version of nuke, patch level, what are you trying to do exactly and are you getting any output at all (i.e., are you getting a blank page?). Just need to be more specific.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpeadro
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 9:01 pm Reply with quote

Nuke Version 7.8 w/patch level 3.1.

MySQL 4.1.7-NT

PHP - error logging = ALL

I login to the admin.php console, then I attempt to add a new story, fill out all information, click post. Returns no error and the database does not show new entries.

Another example is that I am unable to edit "My Account" information but new users can create accounts without a problem.

If you are interested I will post the site for you to check. It's like any submitted infomation disappears w/no error
 
jpeadro
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 9:03 pm Reply with quote

For some reason this posted twice to ravens site
 
evaders99
Former Moderator in Good Standing


Joined: Apr 30, 2004
Posts: 3221

PostPosted: Sat Jan 14, 2006 4:18 pm Reply with quote

Is this an upgrade or a new install?

Use phpMyAdmin and post the structure of the relevant tables (stories, etc)

_________________
- Only registered users can see links on this board! Get registered or login! -

Need help? Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
jpeadro
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 11:44 pm Reply with quote

New install

Field Type Collation Attributes Null Default Extra Action
sid int(11) No auto_increment
catid int(11) No 0
aid varchar(25) latin1_swedish_ci No
title varchar(80) latin1_swedish_ci Yes NULL
time datetime Yes NULL
hometext text latin1_swedish_ci Yes NULL
bodytext text latin1_swedish_ci No
comments int(11) Yes 0
counter mediumint(Cool UNSIGNED Yes NULL
topic int(3) No 1
informant varchar(25) latin1_swedish_ci No
notes text latin1_swedish_ci No
ihome int(1) No 0
alanguage varchar(30) latin1_swedish_ci No
acomm int(1) No 0
haspoll int(1) No 0
pollID int(10) No 0
score int(10) No 0
ratings int(10) No 0
associated text latin1_swedish_ci No
Check All / Uncheck All With selected:



--------------------------------------------------------------------------------
Print view Propose table structure

Add field(s) At End of Table At Beginning of Table After sid catid aid title time hometext bodytext comments counter topic informant notes ihome alanguage acomm haspoll pollID score ratings associated

--------------------------------------------------------------------------------
Indexes:
Keyname Type Cardinality Action Field
PRIMARY PRIMARY 2 sid
sid INDEX 2 sid
catid INDEX 1 catid
counter INDEX 2 counter
topic INDEX 1 topic
PRIMARY and INDEX keys should not both be set for column `sid`
Create an index on columns
Space usage:
Type Usage
Data 1,860 Bytes
Index 6,144 Bytes
Total 8,004 Bytes
Row Statistics:
Statements Value
Format dynamic
Collation latin1_swedish_ci
Rows 2
Row length ř 930
Row size ř 4,002 Bytes
Next Autoindex 7
Creation Sep 23, 2005 at 02:53 PM
Last update Jan 13, 2006 at 08:49 PM
Last check Jan 13, 2006 at 08:40 PM
 
evaders99
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 12:27 am Reply with quote

You are missing the field 'rating_ip' after the 'ratings' field
Code:


rating_ip varchar(15) default '0',
 
woodb01
New Member
New Member


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 14

PostPosted: Sat Mar 25, 2006 10:30 am Reply with quote

I have the same problem. I am running

7.9 - Patch 3.2 (7.9.3.2) and I have installed Sentinel.

However, to get Sentinel to work, there were two missing closed brackets for 7.9.3.2 in mainfile.php. Everything else was fine.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I have traced the problem to special characters and the TinyMCE editor, or special characters and the Sentinel install. I do not know which one it is for sure.

The last article I had with this problem bombed back to the index.php page when there was a colon ":" in the body text for the TinyMCE editor. Once I removed the colon from the body text it posted fine. However I have not had this problem with all postings with colons. It may be related to a special sequence of characters and some type of string check in Sentinel. I'm not sure. Or it just may be the TinyMCE editor itself.

That is as far as I have gotten so far. I have too much to do right now to troubleshoot all of it.

When I run into it I'll just do a direct database post until someone can resolve this.
 
View user's profile Send private message
woodb01
PostPosted: Sat Mar 25, 2006 10:31 am Reply with quote

woodb01 wrote:
I have the same problem. I am running

7.9 - Patch 3.2 (7.9.3.2) and I have installed Sentinel.

However, to get Sentinel to work, there were two missing closed brackets for 7.9.3.2 in mainfile.php. Everything else was fine.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I have traced the problem to special characters and the TinyMCE editor, or special characters and the Sentinel install. I do not know which one it is for sure.

The last article I had with this problem bombed back to the index.php page when there was a colon ":" in the body text for the TinyMCE editor. Once I removed the colon from the body text it posted fine. However I have not had this problem with all postings with colons. It may be related to a special sequence of characters and some type of string check in Sentinel. I'm not sure. Or it just may be the TinyMCE editor itself.

That is as far as I have gotten so far. I have too much to do right now to troubleshoot all of it.

When I run into it I'll just do a direct database post until someone can resolve this.


And I have confirmed that it does happen with Content and Encyclopedia functions which both use the TinyMCE editor. I have not specifically tried to test it with the News function yet, although I suspect it will be the same.
 
woodb01
PostPosted: Fri Apr 14, 2006 9:47 pm Reply with quote

See this link on this site. The -union- injection fix is causing this. You can find the "fix" for the "fix" here:

Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Bug Fixes

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©