Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BUGS/FIXES - Raven's v7.3 Customized Distro
Author Message
Raven
Site Admin/Owner


Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17086

PostPosted: Thu Jul 15, 2004 11:53 pm Reply with quote

If you need to run the sql file manually, you will need to change all occurrences of
Code:
`$prefix_
to
Code:
`nuke_
or instead of `nuke_, use what ever prefix you would normally put in config.php.
 
View user's profile Send private message
stephen2417
Worker
Worker


Joined: Jan 18, 2004
Posts: 244
Location: Bristolville, OH

PostPosted: Fri Jul 16, 2004 2:41 am Reply with quote

I think you might want to include a manual sql file in the pack.. It will help the confused ppl. Very Happy
 
View user's profile Send private message Visit poster's website
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 6:40 am Reply with quote

stephen2417 wrote:
I think you might want to include a manual sql file in the pack.. It will help the confused ppl. Very Happy
Stephen, the SQL IS included in the pack. What do you think this post is about Bang Head
 
stephen2417
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 7:38 am Reply with quote

LOL noo, i meant one thats already changed for lazy ppl like me Laughing
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 7:46 am Reply with quote

Won't happen unless I do away with the installer altogether which isn't likely. That's the problem with today's youth - no initiative Laughing
 
digibeet
Regular
Regular


Joined: Jul 08, 2004
Posts: 96
Location: Amsterdam, the Netherlands

PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:21 am Reply with quote

Hi Raven,

I think the SQL connection problem has something todo with the DB name, It won't read the config.php correctly, it standard uses DB name mySQL even when u manually logged-in treu the install.php. The DB mySQL aint the DB you want to connect to, I gues that is is going wrong somewhere in that part.

But, I am a newbie so don't smack me if it is wrong.. Laughing

RavensScripts

_________________
"Grasp the subject, the words will follow."
Cato the Elder (234 BC - 149 BC)
Roman orator & politician. 
View user's profile Send private message Visit poster's website
porcupinepc
Involved
Involved


Joined: Sep 20, 2003
Posts: 261
Location: Schumacher, Ontario CANADA

PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:26 am Reply with quote

I also have probs running the installer. I get the following:

localhost
database user name
my database password
===========

Connected successfully to your MySQL Server!

Unable to connect to MySQL database mysql with these credentials: Access denied for user: 'database user name@localhost' to database 'mysql

I didnt include my personal settings for security reasons.

I typed in all the correct database settings and received the error

When i try to go to the site, i get the following:

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.

Joe
Porcupine PC
 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:29 am Reply with quote

Well, if the tables aren't installed then you will receive that message. I'm not having any problems when I use the installer, so obviously we aren't going through the same steps. Joe, could you list a step by step of what you are doing so I can try to reproduce it here? Also list what permissions you have assigned your db user?
 
porcupinepc
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:31 am Reply with quote

I ftp'd all the files in the html directory into my /nuke directoey. Then i ran the install.
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

I filled out the required info and received those errors that i reported in my previous message

Joe
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:34 am Reply with quote

What are the permissions assigned to that db user?
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:35 am Reply with quote

Did you use the installer to create the database or did you do it manually?
 
porcupinepc
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:36 am Reply with quote

how do i find the permissions for that?
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:38 am Reply with quote

In your phpmyadmin.
 
digibeet
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:48 am Reply with quote

OK... My hosting provider blocks every other DB tool other then phpMyAdmin, so I don't have the correct permissions I gues.

I changed the file for manual use and changed the lines:

$prefix_

and

the line somewhere around line 990 (blocks)

I get this error,


SQL-query :

INSERT INTO `nuke_blocks`
VALUES ( 19, '', 'RWH WaitingContent', '', '', 'l', 7, 1, 3600, '', '', 'block-RWH_WaitingContent.php', 'd', 2 )

MySQL retourneerde:


#1136 - Column count doesn't match value count at row 1

Is there only one line or do I have to search for more of the same lines?

Thanks,

Fred Mr. Green
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:51 am Reply with quote

Bang Head Look at the Sticky fixes Bang Head
 
porcupinepc
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:51 am Reply with quote

Where do i find those permissions? My hosting company is runninf phpMyAdmin 2.5.1

Joe
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:53 am Reply with quote

If you use cPanel, you should see them on the initial database screen/link BEFORE you go into phpmyadmin
 
porcupinepc
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:56 am Reply with quote

My hosting company uses Plesk

Joe
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:57 am Reply with quote

Then I don't know - sorry. I need to know so i can set up my test here exactly like yours.
 
porcupinepc
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 8:58 am Reply with quote

ok. for now, ill just put my Nuke site on hold till i learn more on the new version

Joe
 
Raven
PostPosted: Fri Jul 16, 2004 9:00 am Reply with quote

Just load the sql through phpmyadmin, noting the Waiting Content table fix. It should work just fine like that.
 
nyananyom
New Member
New Member


Joined: Dec 12, 2003
Posts: 1

PostPosted: Mon Aug 23, 2004 2:53 pm Reply with quote

i just installed the customized version and i dont know wot to do , i tried the installer and it give me error
how can i install it manually
i think i should be able to do that
thank Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
View user's profile Send private message
digibeet
PostPosted: Mon Aug 23, 2004 3:23 pm Reply with quote

Hi,

I have visited your site @ soduk.net and soduk.net/html, on both adresses there is a different site running?? the customized version is running without any php errors as far I can see RavensScripts
The other one has errors... Rolling Eyes not the Ravens Cusomized version.
What is it you want to do next...

greets,

Fred Mr. Green
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BUGS/FIXES - Raven's v7.3 Customized Distro

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©