Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RavenNuke(tm) v2.5x
Author Message
kwiqness
Hangin' Around



Joined: Mar 01, 2012
Posts: 25

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 11:56 am Reply with quote

Hello all,

I am new to RavenNuke so please excuse me if I misunderstood something in the wiki.

I have tried to install RavenNuke 2.5, following the wiki, 3 different times now and I keep getting an "Internal Error 500" message.


I get the same error regardless of where I am trying to navigate to in my directory structure.

I have set the database up on a couple of occasions just to make sure it wasn't something there.

Any ideas would be greatly appreciated. I would love to try this product out but as it stands now I think I might have to head back to more familiar territory with phpnuke 8.2

Thanks in advance for any help.
 
View user's profile Send private message Visit poster's website
nuken
RavenNuke(tm) Development Team



Joined: Mar 11, 2007
Posts: 2024
Location: North Carolina

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 12:20 pm Reply with quote

A couple of questions.

Could you run the installer without receiving errors?

Did you change any settings in your .htaccess or rnconfig.php?

On a side note, phpnuke 8.2 is not secure and will get hacked and spammed.

_________________
Tricked Out News 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 12:26 pm Reply with quote

I am following the instructions on the wiki which require the database to be configured first, then the config.php to be edited. I leave the rnconfig.php alone as it says it can be done later.

Next I upload my site.

Now, regardless of where I attempt to navigate to in my directory it gives me an 500 - internal error so I have not been able to run the installSQL.php script.

Hope this helps..

And thanks so much for the tip on 8.2!
 
nuken







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 12:32 pm Reply with quote

It sounds like a server configuration issue. Have you had a site on this domain before or is this a new domain name and hosting?
 
Palbin
Site Admin



Joined: Mar 30, 2006
Posts: 2583
Location: Pittsburgh, Pennsylvania

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 12:35 pm Reply with quote

Remove the .htaccess file in the root of the site and see if the issues are resolved.

_________________
"Debugging is twice as hard as writing the code in the first place. Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are, by definition, not smart enough to debug it." — Brian W. Kernighan. 
View user's profile Send private message
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 1:56 pm Reply with quote

nuken wrote:
It sounds like a server configuration issue. Have you had a site on this domain before or is this a new domain name and hosting?


This is a new host. I will look into testing it on another host I have setup and running another php application. Same provider though so I really don't know what could be goofy about it.

Palbin wrote:
Remove the .htaccess file in the root of the site and see if the issues are resolved.

I will try that and get back with the results.


Thanks so much for everyone's help so far. I really appreciate it.
 
KennyW
Hangin' Around



Joined: Jul 15, 2004
Posts: 44

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:16 pm Reply with quote

Got the same problem could not do anything with 2.5 505 every where even if I remove .htaccess so I'm stuck with previous RavenNuke release
 
View user's profile Send private message
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:24 pm Reply with quote

I would love to have any 'working' release, but the newest is the only one I can get my hands on... Sad
 
Guardian2003
Site Admin



Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6795
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:44 pm Reply with quote

Hate to say it but this does sound like a server configuration problem if you still get a 500 error after removing or renaming the htaccess file.

@ kwiqness can you create a file called test.php and put in the following code
Code:


<?php
phpinfo();


Upload it to your server and Private Message me the url to it so I can take a look please.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:46 pm Reply with quote

Guardian2003 wrote:
Hate to say it but this does sound like a server configuration problem if you still get a 500 error after removing or renaming the htaccess file.

@ kwiqness can you create a file called test.php and put in the following code
Code:


<?php
phpinfo();


Upload it to your server and Private Message me the url to it so I can take a look please.


certainly. I am having an ISP service issue right now so soon as I have my connection back I will begin working on this. I will PM you later once I get that accomplished.

Thanks!
 
Guardian2003







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 4:17 pm Reply with quote

@ kwuqness - no problem. I'll be going to bed soon so no rush.

@ Palbin - do we have/know anyone on the Dev team who has a server with FastCGI?
I only ask as KennyW reports 500 errors with that setup but it isn't something I can replicate because I don't that type of setup and it might be nice to rule out type of server configuration.
 
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 5:01 pm Reply with quote

Does it require a particular level of MySQL or php? I am running 5.2 on php and MySQL ver 5 I believe.

Thanks


Still working on getting my files uploaded... stupid isp throttling my upload Mad Bang Head
 
Palbin







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 5:24 pm Reply with quote

kwiqness, PHP 5.2 and MySQL 5.x should be perfect.
 
kwiqness







PostPosted: Thu Mar 01, 2012 8:27 pm Reply with quote

AH HA!

I re-upped all the files (after a 5 hour wait due to my isp) and had the same problem.. Error 500.

I then deleted the htaccess files and ding ding, it worked. I will now proceed with the installation instructions.

Thanks so much for all your help, seems to be a file corruption issues somewhere along the way.

Will keep you posted as to any more errors I may encounter.

Thanks again!!!!
 
kwiqness







PostPosted: Fri Mar 02, 2012 11:26 am Reply with quote

Everything installed just fine for me after my file corruption was sorted out and the htaaccess file was nuked.

I will be souring the web for blocks, modules, and themes at this point. Any links to repositories of this type of content would be AWESOME, but you have all done so much already in just hearing my cries for help and helping me work through them.


I truely appreciate all the help. This might just be a turning point for me in my php application preference.

Thanks again.
 
spasticdonkey
RavenNuke(tm) Development Team



Joined: Dec 02, 2006
Posts: 1693
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri Mar 02, 2012 12:32 pm Reply with quote

Depends somewhat on what you are looking for. Great stuff available at these sites: [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ] [ Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ]

amongst others... most older blocks/modules made for *nuke can run within RN with a little work, depending on your skill level and how many issues there are with the original scripts.
 
View user's profile Send private message Visit poster's website
montego
Site Admin



Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9457
Location: Arizona

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 9:55 am Reply with quote

You might want to try a blank .htaccess file and see if that doesn't cause any issues. If it doesn't, then it is a particular line within the .htaccess that is causing the issue. You will lose some capabilities by just not using .htaccess altogether (like protecting your admin area or ShortLinks), so it might be worth a little extra investigation. Wink

_________________
Where Do YOU Stand?
HTML Newsletter::ShortLinks::Mailer::Downloads and more... 
View user's profile Send private message Visit poster's website
KennyW







PostPosted: Tue Mar 13, 2012 11:29 am Reply with quote

Guardian2003 wrote:
@ kwuqness - no problem. I'll be going to bed soon so no rush.

@ Palbin - do we have/know anyone on the Dev team who has a server with FastCGI?
I only ask as KennyW reports 500 errors with that setup but it isn't something I can replicate because I don't that type of setup and it might be nice to rule out type of server configuration.


Problem solved my webhost downloaded RavenNuke and figure it out so far all I know is that he change some settings in the backend for mysqli on the server so now it works great
 
montego







PostPosted: Sun Mar 18, 2012 12:38 pm Reply with quote

Most excellent. Thank you for letting us know.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RavenNuke(tm) v2.5x

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©