Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> NukeSentinel™ v2.5.x
Author Message
2Bob
Hangin' Around


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 25

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 9:46 am Reply with quote

Hi,

I have a regular user has in the past week not been able to acces the site due to :

You have attempted to access this site with an invalid User Agent.

User Agent: none


I am trying to understand what constitutes an Invalide User agent ?

I have had the user check at: Only registered users can see links on this board! Get registered or login! and returned a user agent:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

any ideas why this user would now be resticted from accessing my site and what we can do to correct it. My other concern is that other user may also experience the same and I wouldn't know.
 
View user's profile Send private message
hitwalker
Sells PC To Pay For Divorce


Joined:
Posts: 5661

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 3:29 pm Reply with quote

hi,

have a look here.. Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

uncertain if this will solve your problem but do make sure your whole sentinel is up to dat,including the ip2country.
 
View user's profile Send private message
CodyG
Life Cycles Becoming CPU Cycles


Joined: Jan 02, 2003
Posts: 712
Location: Vancouver Island

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 4:49 am Reply with quote

I've had the same issue this past week with a couple of users. I have done everything I can to bypass the check, in rnconfig, config and mainfile, and I updated ip2country.
Nothing worked for these users, even after I told them to delete cookies and files. However, when they switched to firefox the invalid ip problem went away.

_________________
"We want to see if life is ubiquitous." D.Goldin 
View user's profile Send private message
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9456
Location: Arizona

PostPosted: Sat Apr 07, 2007 8:54 am Reply with quote

Sounds to me like some form of PC-based anonymizer, either through some browser add-on (my bet given that FF worked), or some tool that was installed on their PC. Could also be the result of using an on-line anonymizer service.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6793
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Mon Apr 23, 2007 10:51 am Reply with quote

Looks like I am going to have to look at this sometime very soon as a Spider I want to allow to crawl my site is getting stopped with this error message too.
I do not simply want to strip out the useragent check so I'm looking to find a way to bypass the check for a specific IP. I'm assuming no one else has looked at a fix for this yet so I'll get my hammer out tomorrow.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
CodyG
PostPosted: Mon Apr 23, 2007 11:45 am Reply with quote

I'd like to set the checkip function back to true, too. But even with it as false, valid users are getting invalid agent errors... only IE users as far as I can tell.
 
montego
PostPosted: Tue Apr 24, 2007 6:25 am Reply with quote

I don't know this for sure, but does putting the IP range into the Protected range help? I just don't know personally for the user agent check. You would want it to just ignore the block and let it continue on.
 
Guardian2003
PostPosted: Tue Apr 24, 2007 6:43 am Reply with quote

I'm going to try with Protected and Excluded Ranges to see what happens.
The bot I need crawling my site is actually for context related ads and now I they responded to my support ticket and sent me a copy of the message their bot was getting, the inital 'block' was with my Spam Stopper module because their bot failed to me the criteria required to allow a pass-through. That bit was easy enough to fix, just added the IP to the modules whitelist.
I'll investigate some more later... back to painting.
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> NukeSentinel™ v2.5.x

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©