Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Raven's RavenNuke(tm) v2.02.02 Distro
Author Message
milenko
Regular
Regular


Joined: Apr 22, 2006
Posts: 65

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 8:28 am Reply with quote

My website is taking at least 8 Seconds to load:
Page Generation: 8.30 Seconds
Before update it was loading in .42 Seconds Max.
Any idea's?

BTW I optomized all the tables, and repair none needed.
 
View user's profile Send private message
kguske
Site Admin


Joined: Jun 04, 2004
Posts: 6383

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 8:29 am Reply with quote

How many sites are on your server?

_________________
I google, therefore I exist...
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
View user's profile Send private message
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 8:32 am Reply with quote

you would have to inqury the host, I don't have that information. All I know is that I installed only the 2.5.00 NukeSentinel upgrade and the IPCountry and now it is taking 8 seconds to load.
 
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9449
Location: Arizona

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 8:50 am Reply with quote

Don't know for sure, but just so you know, Raven is running 2.5.0 on his site here and I have not noticed any slow down. It might be just something else going on with the server?

Are you able to see how the server is performing through cpanel? Your host may have something like "current server status" link or something like that.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 9:38 am Reply with quote

Thanks for answering, here is a screen shot of the server status in cpanel.
Image
The only thing I see that is high is Disk sda7(/home), what is that, do you think that is my problem and is there anything I can do about it?
 
gregexp
The Mouse Is Extension Of Arm


Joined: Feb 21, 2006
Posts: 1497
Location: In front of a screen....HELP! lol

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 9:42 am Reply with quote

Your host needs to clean out the mess in home disk.

And 3.48 is not extremely high, but I personally work to keep the server below 3.0 % at ALL times, it notifys me if it increases automatically.

_________________
For those who stand shall NEVER fall and those who fall shall RISE once more!! 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 9:49 am Reply with quote

I put a support ticket in.
What else that seems weird, is that when I goto any module th epage loads fast, but when I goto the main page that is where it is taking along time to load. I haven't installed any new blocks, and im hosting all the images on the right side too....
 
gregexp
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 9:58 am Reply with quote

A link would be benificial.
 
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 10:21 am Reply with quote

Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

I know what it is, I think.
I have a teamspeak block on my website (always have) and since this update/upgrade of NukeSentinel it has slowed down. Here is what is in the block:
Code:
<?php 

/*************************************************************/
/* TeamSpeak Block For CPG-NUKE Web Portal System */
/* ========================================================= */
/* */
/* You MUST edit lines 22 and 23 for this to work! */
/* */
/*************************************************************/

if (eregi("block-Evil_Speak.php",$_SERVER['PHP_SELF'])) {
Header("Location: index.php");
die();
}

// retrieve server info
require("TSInfo.php");
$tss2info->getInfo();
$tss2info->userName="nOOb";
$serverAddress = "http://soe.no-ip.info"; // TeamSpeak Server address or IP, don't use localhost here
$serverUDPPort = "8767"; // default 8767

// Don't edit below unless you know what you are messing with
$serverAddress2 = "$serverAddress:$serverUDPPort";

// Get Nuke UserName

//global $nukeuser, $CPG_SESS, $user_prefix;
global $user, $cookie, $user_prefix;
cookiedecode($user);
$username = $cookie[1];
// $username = $nukeuser[user_name];
$sql = "SELECT user_id FROM $user_prefix"._users." WHERE
username='$username'";
// display channel list
$content .= "<table align=\"center\" width=\"100%\">\n";
$counter = 0;
foreach($tss2info->channelList as $channelInfo) {
$channelname = $channelInfo[channelname];

// determine codec (verbose)
$codec = $tss2info->getVerboseCodec($channelInfo[codec]);

// default?
if($channelInfo[isdefault] == "1") $isDefault = "yes"; else
$isDefault = "no";

if ($channelInfo[channelid] != "id") {
$content .= ("<tr><td><img src=\"images/bullet_channel.gif\"
align=\"absmiddle\"
alt=MAX ".$channelInfo[maxplayers]." Players><i><a
href=\"teamspeak://".$serverAddress.":".$serverUDPPort."/nickname=".$username."?loginname=?password=?channel=".$channelname."?channelpassword=\">".$channelname."</a></i></td></tr>\n");
$counter_player = 0;
foreach($tss2info->playerList as $playerInfo) {
if ($playerInfo[channelid] == $channelInfo[channelid]) {
$content .=("<tr><td> <img
src=\"images/bullet_ts.gif\" alt=$playerInfo[playername]
align=\"absmiddle\"> ".$playerInfo[playername]."</td></tr>\n");
$counter_player++;
}
}
if($counter_player == 0) $content .= ("<tr><td></td></tr>\n");
}
$counter++;
}// end foreach

if ($counter == 0) $content .= ("<tr><td colspan=\"7\"
align=\"center\">Offline</td></tr>\n");
$content .= ("</table>\n</div>\n");
//Copyright
$content .= ("<div align=\"center\"></div>");
$content .= "<br><center><a href=http://www.goteamspeak.com/downloads.php><img src=http://teamsoe.com/webpost/images/ngz.gif border=\"0\" alt=\"Download TeamSpeak\"></a></center>";

?>


Here is the link Only registered users can see links on this board! Get registered or login! (the block is down until I can figure it out)
I don't need the nuke user info to pull, we dont ever use that. Anyways if anyone has a block that is similar that will display channels and who is in it please pass it along! If not anyone have any idea of what I need to edit to get this block to stop loading so slow with the newest NukeSentinel upgrade/update?

Same thing going on, loading real slow.

You can upload this to your website to test, it will pull the same information and display my teamspeak


Last edited by milenko on Sat Jul 15, 2006 10:55 am; edited 3 times in total 
gregexp
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 10:30 am Reply with quote

Curious as I can see no problem with the block code, although if the server is slow that the block is connecting to, it will slow your site down.

Others who are more familiar with sentinels functions would be better suited to answer this question,

Hopefully this helps.
 
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 10:41 am Reply with quote

try going to the website, (scroll to bottom and view the page generation stat) wait for it to load. After that click on Articles & Authors and see how much faster it loads without that block on there.
 
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6792
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 11:12 am Reply with quote

I think this is a simple case of lag with the data you are pulling from the other server.
If the block will work on its own without any other files, zip it and send it to me webmasterATcode-authorsDOTcom and I'll try it on several of my site.

Or you if you know the sites the data is coming from, you could ping them or do a traceroute.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
shawn_himself
Hangin' Around


Joined: May 28, 2006
Posts: 40

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 11:35 am Reply with quote

i use this block as well and am running the new 2.5 sentinel and have NO issues

my url ---> Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

you will see my teamspeak block on the left ( active ) .

i think gaurdian and darklord already hit it on the head. what did you find out on your support ticket you sent in to your host ?
 
View user's profile Send private message
gregexp
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 11:37 am Reply with quote

Page Generation: 0.67 Seconds in downloads which show the block.

Page Generation: 8.31 Seconds in home which also shows the block but has more center information, this is leading to a lagg in the database or the handling of the queries through your site, seems the block is fine.

I tested this 16 times deleting cookies,history and temp int files.

I seriously doubt its the block.
 
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 12:29 pm Reply with quote

I understand, you have to understand if you are right, it seems the same time I upgraded NukeSentinel my host started to having issues too.

Please also note when I remove the block the site loads fine/fast no matter what page is selected.

When I ping the server for teamspeak (which is and always has been less then a foot from me) I get a 0ms, no packet loss, 4 sent and 4 received.

I cannot send you the block it requires you put a TSInfo.php in your root also.
 
evaders99
Former Moderator in Good Standing


Joined: Apr 30, 2004
Posts: 3221

PostPosted: Sat Jul 15, 2006 1:12 pm Reply with quote

Is the database server on the localhost or on a seperate host?

_________________
- Only registered users can see links on this board! Get registered or login! -

Need help? Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 1:39 pm Reply with quote

localhost
 
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 1:57 pm Reply with quote

I removed the following code from the block:
Code:
// Get Nuke UserName 


//global $nukeuser, $CPG_SESS, $user_prefix;
global $user, $cookie, $user_prefix;
cookiedecode($user);
$username = $cookie[1];
// $username = $nukeuser[user_name];
$sql = "SELECT user_id FROM $user_prefix"._users." WHERE
username='$username'";


And it seems to run fine, so it must be an issue with NukeSentinel and this block requesting user info?

Seems to be running fine right now.
 
milenko
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 5:54 pm Reply with quote

Quote:
Hello.

Thanks for contacting XXXXXX support.

There was a backup running at the moment. The server should be responding much faster now. If you continue to have issues, please feel free to contact us.

Regards,
XXXXXXX


well guess it was both Surprised
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Raven's RavenNuke(tm) v2.02.02 Distro

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©