Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> WYSIWYG - Raven's RavenNuke(tm) v2.x Distro
Author Message
cme4pt
Regular
Regular


Joined: Oct 16, 2002
Posts: 55
Location: Brant Beach, NJ

PostPosted: Sat Feb 11, 2006 7:14 pm Reply with quote

I'm sorry Raven I misposted this topic under the wrong forum. But here goes, k, now I'm having the same problem. Have checked and rechecked the files I uploaded. When I try to add a new home page "Message" and I click to save it, all I get is a blank page and nothing is added to the home page. Any ideas?

I am currently running RN76 v2 with wysiwyg.

I also cannot edit the message that is in the distro db dump.

I've checked everything that comes to mind and then some. I'm probably missing something simple. Any ideas?
 
View user's profile Send private message
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6792
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Sat Feb 11, 2006 11:00 pm Reply with quote

There must be a discrepancy between the DB table you are using and the you need.
From what I know, you have just used the files from the RN distro and not created the table (I asume this from your other post).
You will need to create a new, seperate DB and use the installer on THAT DB to enable you to do a compare of the DB schema.
It sounds as though you have a module or something which has altered the core tables.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 6:34 am Reply with quote

This was a fresh install to a new database. Everything else seems to be working. It is just the Messages feature that seems to be a bit out of whack. Any more ideas? On another notes, is the Groups Email option supposed to work with the Editor because it operates in the normal built in Newsletter editor but not the Groups function. Perhaps this is where my glitch lies?

Also I have installed this version of nuke into a subfolder of the website. Is this the problem? Is there a piece of code I need to modify?

Thanks for all your assistance!

Mark
 
kguske
Site Admin


Joined: Jun 04, 2004
Posts: 6383

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 9:59 am Reply with quote

Not sure what you mean by groups email. There is a group description textarea that was NOT converted to WYSIWYG.

What do you mean by out of whack? You see the WYSIWYG editor when you go to add or maintain a message, but you cannot save it?

_________________
I google, therefore I exist...
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
View user's profile Send private message
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 10:13 am Reply with quote

By "out of whack" I mean when I enter information into the text box for "Messages" using the editor, after click to post the article, I get redirected to a blank page.
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:27 am Reply with quote

Does your error log give you any hints?
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:44 am Reply with quote

Also, did you upgrade? Can you update an existing message?
 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:54 am Reply with quote

I checked the error log. No help there.

This was a clean install. New db, but I did place it in a subfolder of the production site. But everything else works fine.

No I cannot update any existing messages either. Same problem.

Thanks!
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 12:01 pm Reply with quote

If the subfolder was a problem, it would not have displayed the WYSIWYG editor in the first place...

If you PM the details of your site (create a temporary admin user, if you like), I will take a look. I might also need FTP access.
 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 1:41 pm Reply with quote

Info was pm'd to you. Thanks!
 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 6:54 pm Reply with quote

ok, now this is the error I'm getting

MySQL error 1136: Column count doesn't match value count at row 1
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:15 pm Reply with quote

I compared source with my RN 2.02 distribution - everything is fine. So, I added some code to help identify the problem with this result:
Quote:
Column count doesn't match value count at row 1

This indicates, as Guardian2003 pointed out, that there is a problem with this table. Since you already have some messages in it, it appears that it was copied from the earlier installation.
 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:20 pm Reply with quote

ok, but I had the problem before I dumped the old table in. I'll dump the table and insert the original code from Raven's distro. Hopefully that will end the problem. I'll let you know. Thanks!
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:22 pm Reply with quote

I added (then, after successful testing, removed) the code necessary to correct the problem with the table. It's working now...
 
kguske
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:27 pm Reply with quote

It was missing the group field, as I suspected. No need to dump the table.
 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:31 pm Reply with quote

U DA MAN! Thanks for the terrific help.
 
Guardian2003
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:43 pm Reply with quote

Just to preserve my sanity here and for clarity.....
Was the table missing the 'groups' field rather than the files sql save function was missing it?


Last edited by Guardian2003 on Sun Feb 12, 2006 8:02 pm; edited 1 time in total 
cme4pt
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:50 pm Reply with quote

okidoke. Gotcha. Thank you again very much. My eyes were starting to bleed, trying to figure it out.
 
kguske
PostPosted: Thu Feb 16, 2006 10:39 pm Reply with quote

Yes, Guardian2003, the table was missing the groups field because it was copied from a version that did not contain NSN Groups. I simply added the groups fields to the table and...voila!
 
Guardian2003
PostPosted: Fri Feb 17, 2006 11:05 pm Reply with quote

Excelent, thank you for updating this.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> WYSIWYG - Raven's RavenNuke(tm) v2.x Distro

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©