Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Bug Fixes
Author Message
DragonHearted
New Member
New Member


Joined: Sep 12, 2004
Posts: 14

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 12:29 pm Reply with quote

Hey folks,

I have a problem in my forums, for the most part they work fine but there are many instances when you click on a forum topic or a thread link where it then goes to an error page like this
Quote:
The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.

If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.

To check your connection settings, click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Connections tab, click Settings. The settings should match those provided by your local area network (LAN) administrator or Internet service provider (ISP).
If your Network Administrator has enabled it, Microsoft Windows can examine your network and automatically discover network connection settings.
If you would like Windows to try and discover them,
click Detect Network Settings
Some sites require 128-bit connection security. Click the Help menu and then click About Internet Explorer to determine what strength security you have installed.
If you are trying to reach a secure site, make sure your Security settings can support it. Click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Advanced tab, scroll to the Security section and check settings for SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.
Click the Back button to try another link.



Cannot find server or DNS Error
Internet Explorer




if you hit refresh once or twice however the correct topic or thread link shows up fine. Is there a timing issue going on or does anyone have any ideas?

PHPNuke Version 7.4
PHBB Version 2.0.10


Thanks in Advance Twisted Evil
 
View user's profile Send private message
TheosEleos
Life Cycles Becoming CPU Cycles


Joined: Sep 18, 2003
Posts: 960
Location: Missouri

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 12:52 pm Reply with quote

Sounds like a server issue to me.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address ICQ Number
DragonHearted
PostPosted: Tue Sep 21, 2004 1:52 pm Reply with quote

so what can I check on the server, all other portions of my website work fine except for this issue. Is there something special that gets called on Forums that does not get called on a regular web page call? Here are some of the errors that show up-
Quote:
From Apache
[Tue Sep 21 14:34:55 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/M, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:06 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:06 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:06 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:06 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:06 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:07 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:07 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:07 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:09 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:35:11 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/Kenetix, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:36:24 2004] [error] [client 12.162.217.254] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/M, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:36:33 2004] [notice] Parent: child process exited with status 4294967295 -- Restarting.
[Tue Sep 21 14:36:34 2004] [notice] Parent: Created child process 3000
[Tue Sep 21 14:36:34 2004] [notice] Child 3000: Child process is running
[Tue Sep 21 14:36:34 2004] [notice] Child 3000: Acquired the start mutex.
[Tue Sep 21 14:36:34 2004] [notice] Child 3000: Starting 150 worker threads.
[Tue Sep 21 14:39:31 2004] [error] [client 207.109.25.62] File does not exist: C:/apache2triad/htdocs/phpnuke/themes/M, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
[Tue Sep 21 14:43:03 2004] [error] [client 67.64.176.195] request failed: URI too long (longer than 8190)


Quote:
From MYSQL
040921 0:28:33 Aborted connection 6256 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 0:28:58 Aborted connection 6262 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 0:28:58 Aborted connection 6261 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 3:03:13 Aborted connection 6322 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 3:03:41 Aborted connection 6327 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 3:04:40 Aborted connection 6338 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 3:05:05 Aborted connection 6343 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 3:05:20 Aborted connection 6348 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 11:31:49 Aborted connection 6450 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:01:24 Aborted connection 6466 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:32:28 Aborted connection 6495 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:32:55 Aborted connection 6499 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:33:02 Aborted connection 6502 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:33:06 Aborted connection 6505 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:33:25 Aborted connection 6509 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:34:09 Aborted connection 6515 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 12:34:55 Aborted connection 6523 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 13:19:39 Aborted connection 6547 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 13:19:39 Aborted connection 6546 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 13:28:07 Aborted connection 6556 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 13:28:35 Aborted connection 6565 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 14:34:52 Aborted connection 6593 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)
040921 14:36:33 Aborted connection 6601 to db: 'nuke' user: 'root' host: `localhost' (Got an error reading communication packets)


Quote:
From PHBB

[21-Sep-2004 14:39:28] PHP Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 10

[21-Sep-2004 14:39:28] PHP Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 52

[21-Sep-2004 14:39:28] PHP Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 126


don't know if this helps but thought it may be insightful for some, I have little experience trying to diagnose this sort of thing, if anyone has any comments, please post
 
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6792
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 8:56 am Reply with quote

Actually, I have just starting noticing it too - I put it down to my crappy bowser initially but it appears this is not the cause.
I don't tend to notice it on the site much, when viewing threads in the forum but, it seems more predominant (for me atleast) when going to the url via an email link i.e the link sent in emails advising you of a new post to the thread.

More often, I tend to get the message the post could not be found or has been deleted (something like that) but a refresh always works fine - weird!
 
View user's profile Send private message Send e-mail
Raven
Site Admin/Owner


Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17077

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 1:28 pm Reply with quote

I would also recommend running a datbase repair on all tables. This could also mean the hard drive may be going bad. Either of those reasons could cause the flakiness.
 
View user's profile Send private message
DragonHearted
PostPosted: Thu Sep 23, 2004 3:49 pm Reply with quote

Raven wrote:
I would also recommend running a datbase repair on all tables. This could also mean the hard drive may be going bad. Either of those reasons could cause the flakiness.


Would this be reasonable guidance to follow to do a database repair in MYSQL?

Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
Raven
PostPosted: Thu Sep 23, 2004 5:47 pm Reply with quote

You can either use command line syntax or just use phpMyAdmin. phpMyAdmin is the simplest.
 
Guardian2003
PostPosted: Thu Sep 23, 2004 9:53 pm Reply with quote

Thanks Raven, I'll give that a go and see what happens.
I'm hoping it isnt the hard drive as its a brand new quad pentium server I'm using.
 
DragonHearted
PostPosted: Sat Sep 25, 2004 4:55 am Reply with quote

Raven wrote:
You can either use command line syntax or just use phpMyAdmin. phpMyAdmin is the simplest.


Ran a db repair using phpMyAdmin, problem I had previously is still there but seems to happen more often.grrrr...not sure how to proceed next. I almost think it has to be related to this in my PHPBB error log

Quote:
[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_connect() [C:\apache2triad\php\manual\function.mysql-connect.html]: Access denied for user: 'kenhos22_kenetix@67.19.82.98' (Using password: YES) in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 6

[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 10

[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 52

[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 126

[25-Sep-2004 05:32:39] PHP Parse error: syntax error, unexpected T_PRIVATE in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\webpost\webpost.php on line 54


any other thoughts?
 
Guardian2003
PostPosted: Sat Sep 25, 2004 5:42 am Reply with quote

Quote:
[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_connect() [C:\apache2triad\php\manual\function.mysql-connect.html]: Access denied for user: 'kenhos22_kenetix@67.19.82.98' (Using password: YES) in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 6

This would seem to indicate a connection failure to the database - I presume from this error tht you are using PC as the server in which, I'm not really the one to help you much more as this is outside of my field of knowledge.

Quote:
[25-Sep-2004 05:31:45] PHP Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\themes\Zeonix\theme.php(93) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 10

Yes, well if the script was not connecting to the database, this error ' not a valid MySQL-Link resource ' would make some sort of sense.
I am at a loss as to why it is only relevant to themes though, the whole phpnuke site should be down if their is no DB connection.

Quote:
[25-Sep-2004 05:32:39] PHP Parse error: syntax error, unexpected T_PRIVATE in C:\apache2triad\htdocs\phpnuke\webpost\webpost.php on line 54

Ah, a syntax error in the file webhost.php file.
I think this relates to an extra or missing '}' or '{'

If you have modified the webpost.php recently, it would be well worth double checking those modifications.
 
DragonHearted
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 5:26 am Reply with quote

I was able to get rid of all my theme related issues by re-uploading all my theme files with a newer version from the author. I still face the same issue tho with the page cannot be displayed problem but what I am seeing in Apache Error Log now is this
Quote:
[Sun Sep 26 03:53:44 2004] [warn] (OS 64)The specified network name is no longer available. : winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
[Sun Sep 26 03:53:48 2004] [notice] Parent: child process exited with status 4294967295 -- Restarting.
[Sun Sep 26 03:53:48 2004] [notice] Parent: Created child process 3856
[Sun Sep 26 03:53:49 2004] [notice] Child 3856: Child process is running
[Sun Sep 26 03:53:49 2004] [notice] Child 3856: Acquired the start mutex.
[Sun Sep 26 03:53:49 2004] [notice] Child 3856: Starting 150 worker threads.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Bug Fixes

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©