Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> General/Other Stuff
Author Message
jackel
Worker
Worker


Joined: Jan 15, 2009
Posts: 145
Location: Iowa, USA

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 3:38 pm Reply with quote

I have a little problem When my user sign up it doesn't send them there activation But when i goto the admin panel and resend it it send 2 activation mails ? andy clues?


Thanks
 
View user's profile Send private message
jackel
PostPosted: Fri Mar 20, 2009 10:58 pm Reply with quote

Anyone have and Idea?
 
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9457
Location: Arizona

PostPosted: Sat Mar 21, 2009 8:37 am Reply with quote

Are you sure the original email isn't just getting dumped into their spam folder?

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
jackel
PostPosted: Sat Mar 21, 2009 8:52 am Reply with quote

yes iv'e tested it on myself several times
 
nuken
RavenNuke(tm) Development Team


Joined: Mar 11, 2007
Posts: 2024
Location: North Carolina

PostPosted: Sat Mar 21, 2009 11:19 am Reply with quote

Some things I would look at would be in forums ACP under configuration make sure the "Use SMTP Server for email" is set to no and under edit user Configuration in RavenNuke ACP look to see if under the email tab if "server can send mail" is set to yes and under Registration tab "Require Admin Approval" is set to no.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
montego
PostPosted: Sun Mar 22, 2009 8:37 am Reply with quote

And since PHP Mail() seems to be enabled on your server, you don't need to use TegoNuke(tm) Mailer, so if you had it turned on in the admin, turn it off.
 
dobkins6th
New Member
New Member


Joined: Apr 05, 2009
Posts: 4

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 9:18 pm Reply with quote

Apologies, I don't want to create a new thread as I am sure there have been many on this. I'm having the same issue. Checked everything you stated, however, it still refuses to send mail.

Added this:
ini_set("sendmail_from", "sthforce@6thforcerecon.com");

However it still fails to send an email. Couple of minutes later the message bounces back to my server's webwail. Any help (for both of us^^^) would be great.

Thanks Smile
 
View user's profile Send private message
bluerace
Regular
Regular


Joined: Apr 04, 2009
Posts: 85
Location: Behind you

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 10:13 pm Reply with quote

1. check your host's smtp service.
to check if it works correctly, you will login in terminal mode.
Then, type in />sendmail in your server terminal mode.
When it comes up, then

2. look at phpinfo where you will find SMTP and its port (or esmpt and its corresponding ports).

3. If the system's sendmail port (smpt port) and your php smpt prot (in phpinfo), then your system and php sendmail call are correspondant.

4. if, from step 1 to step 3, no problem founds, your phpnuke mail routine was problem. However, nuke backend does not use phpbb2 forum mail routines. Therefore, check <nuke-root>/Your_Account/index.php and find mail() function.

5. If your user bounces your emails, then open your bounced mail. When looking at your mail, open it as a source mode. Then, there you will find reasons.

6. If your user's mail server rejects your mail, you have been classified as a spammer in that server.

7. Some servers classify mails that has no clear or filled info (smtp protocol). If so, you have nothing to get the user whose mail server rejects you.

8. Alternatively, you may use auto-activation if you don't mind mail confirmation.

_________________
Make stupid PHP-NUKE Smart, that's my favorite chore in Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
montego
PostPosted: Fri Apr 10, 2009 7:04 am Reply with quote

dobkins6th wrote:
However it still fails to send an email. Couple of minutes later the message bounces back to my server's webwail.


What does the bounce message say the error/issue was?
 
dobkins6th
PostPosted: Fri Apr 10, 2009 9:08 am Reply with quote

It says this for all messages I have received. HOWEVER, I have sent an email to myself to test it through the webmail client and it delivered that one. However, the automatically sent ones send back this:

Quote:
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error.



Mail sent by user nobody being discarded due to sender restrictions in
WHM->Tweak Settings
 
bluerace
PostPosted: Fri Apr 10, 2009 3:31 pm Reply with quote

your bounced mail will have the source as follows:

Code:
Return-path: <ravenmar@margie.gendns4.com>

Envelope-to: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Delivery-date: Fri, 10 Apr 2009 08:04:27 -0500
Received: from margie.gendns4.com ([207.210.70.115]:41378)
   by stupid001.foolishmail.com with esmtps (TLSv1:AES256-SHA:256)
   (Exim 4.69)
   (envelope-from <ravenmar@margie.gendns4.com>)
   id 1LsGPD-0005Rq-Fa
   for Only registered users can see links on this board! Get registered or login!; Fri, 10 Apr 2009 08:04:27 -0500
Received: from ravenmar by margie.gendns4.com with local (Exim 4.69)
   (envelope-from <ravenmar@margie.gendns4.com>)
   id 1LsGP7-0002gD-Q6; Fri, 10 Apr 2009 09:04:21 -0400
To: Undisclosed-recipients:;
Subject: Topic Reply Notification - php Mail
Reply-to: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
From: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Message-ID: <e523767afd855ef8cab773ef061eba81@ravenphpscripts.com>
MIME-Version: 1.0
Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-transfer-encoding: 8bit
Date: Fri, 10 Apr 2009 09:04:21 -0400
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: PHP
X-MimeOLE: Produced By phpBB2
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - margie.gendns4.com
X-AntiAbuse: Original Domain - milidom.net
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [32008 510] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - margie.gendns4.com

As far as I don't see your mail header, no idea to tell.
 
montego
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 8:25 am Reply with quote

dobkins6th, I think you need to address this with your host. I don't think they have the mail services properly configured and it may really be on the Apache/PHP side.
 
dobkins6th
PostPosted: Tue Apr 14, 2009 9:22 am Reply with quote

Quote:
Return-path: <sthforce@6thforcerecon.com>
Received: from nobody by pythona.hypernia.net with local (Exim 4.69)
(envelope-from <sthforce@6thforcerecon.com>)
id 1LrkcL-0000tb-KY
for Only registered users can see links on this board! Get registered or login!; Wed, 08 Apr 2009 22:07:53 -0500
To: COL_Dobkins <raptor322@sbcglobal.net>
Subject: New User Account Activation
From: 6th Force Reconnaissance Battalion <sthforce@6thforcerecon.com>


I would like to fix as much as I can by myself without having to go to my host. They really aren't as helpful as I hoped when it comes to issues. I usually get only 1 - 2 sentences in response Sad
 
montego
PostPosted: Wed Apr 15, 2009 5:45 pm Reply with quote

Well, I don't know how to help you then. I think - and that is with a capital "T" - the issue is with the PHP settings for the default send from. Unfortunately, its just a hunch, without any further advice, which is why I suggested going the host route.
 
dobkins6th
PostPosted: Wed Apr 15, 2009 7:07 pm Reply with quote

Well thank you for all the help you have provided. I have still yet to hear back from my host(as expected), but thank you very much. I'll keep updates if I figure it out and end up fixing the issues.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> General/Other Stuff

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©