Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BB2Nuke
Author Message
cherrypopper
New Member
New Member


Joined: Jul 29, 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jul 29, 2008 8:24 am Reply with quote

Hi All I'm having some issues after moving my site to a new server with just the Forums doing odd things.

I currently have:

Nuke 8.0 (3.5patched) + BBtoNuke2.0.23. No extra forum mods

This was all working fine on the old server on Only registered users can see links on this board! Get registered or login! (no trailing /nuke directory etc just under /)

After the move still the same as above just a new server I'm getting the following odd things happen:

1) Invalid Session Errors
2) Posts not showing as read after being looked at or even "mark all forums read", only after logout that the become read even if you haven't read them?
3) Odd thing with posts now showing until after a refresh on some occasions.
4) My own posts also show as new posts & again wont become read even though i have "mark all forums read"

I thought i may have been cookie related so i checked online here are my current cookie settings:

My Current Cookie/Forum Settings:

  • Domain Name: mydomain.com - (no www nukesentinal forces the no www)
  • Server Port: 80
  • Script path: /modules/Forums/
  • Cookie secure: Disabled
  • Cookie domain: .mydomain.com
  • Cookie path: / - (no trailing /nuke directory etc just under /, eg: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
  • Cookie name: mydomain_forum
  • Session length [ seconds ]: 3600
  • Allow automatic logins: No
  • Automatic login key expiry:


Any ideas on where to start?
 
View user's profile Send private message
evaders99
Former Moderator in Good Standing


Joined: Apr 30, 2004
Posts: 3221

PostPosted: Tue Jul 29, 2008 9:29 pm Reply with quote

Try making your cookie settings blank (specifically the Cookie domain)

_________________
- Only registered users can see links on this board! Get registered or login! -

Need help? Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
cherrypopper
PostPosted: Wed Jul 30, 2008 12:58 am Reply with quote

I've tried that and no luck. Still the same issue. I made the change then logged out, deleted cookies & cache, closed the browser & started again, logged in and the same issue. Note i'm not logging in as admin just as a normal user so i get the same experience as the users of the site.
 
warren-the-ape
Worker
Worker


Joined: Nov 19, 2007
Posts: 196
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jul 30, 2008 4:27 am Reply with quote

Didn't Nukeseo have that cookie checker? I used it some time ago but not sure if it was Nukeseo or another package?
 
View user's profile Send private message
cherrypopper
PostPosted: Wed Jul 30, 2008 4:37 am Reply with quote

Yes i've used that. It was the one that set the current settings. Though they were set to that already, it just changed the cookie name.

Still the same issue after the changes where made Sad
 
evaders99
PostPosted: Wed Jul 30, 2008 11:47 am Reply with quote

You're going to have to link us to your actual site then, so we can see the problem ourselves
 
cherrypopper
PostPosted: Thu Jul 31, 2008 1:20 am Reply with quote

Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

test user: monster
test password: monster

Thanks for your help so far.
 
evaders99
PostPosted: Thu Jul 31, 2008 12:30 pm Reply with quote

Weird, it seems no cookie is being set at all. I don't know why that would happen
 
cherrypopper
PostPosted: Thu Aug 07, 2008 7:44 am Reply with quote

I found out why it was doing the odd things. Long story short the server move went from php5 to php4. The theme used some drop down css menu's and for some odd reason the phpbb forums code had an issue with how this was implemented in the theme and caused the headers part of the phpbb code not to be sent correctly on the server with php4, worked fine on php5 server.

I'm still trying to figure out why it seemed to work ok on a php5 server but not php4.

Thanks for the help... if you have any ideas to the issue with the new info let me know.

Here is the script i've got in the theme.php
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

Here is an example of the error I'm getting. I've just removed the menu's on the live site for now until i find a fix.

PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /sites/ml/monsterlan.com/www/themes/ML2008-FIX/theme.php:185) in /sites/ml/monsterlan.com/www/modules/Forums/includes/page_header.php on line 503, referer: Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9449
Location: Arizona

PostPosted: Fri Aug 08, 2008 5:53 am Reply with quote

cherrypopper, see if this helps:
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
cherrypopper
PostPosted: Sat Aug 09, 2008 3:30 am Reply with quote

Yeah that's currently set to:

output_buffering: 4096

It could be the theme as it there are a few open & close php tags with html inbetween. I'll attempt to go through and make it all in php using echo for the html lines. Would that be the issue maybe?

Like i said the theme was working as expected on php5
 
montego
PostPosted: Mon Aug 11, 2008 6:11 am Reply with quote

Well, I know this is not what you want to hear, but why is your host using PHP4? It is obsolete and no longer supported (here soon). You have to ask yourself if you really want to run on PHP4...

I wonder if it really is an environment setting (e.g., php.ini). I'm not sure what it would be though.
 
cherrypopper
PostPosted: Mon Aug 11, 2008 6:57 am Reply with quote

Yeah its on an old server and its free and for Australia that doesn't come by often, especially on a decent server & connection. I'll be taking over control of the server soon when i get time to I'll be upgrading it. I just thought if i can get away with not doing it for a little while then I'll be able to wait till the hardware refresh we have planned.

thanks anyway Smile
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BB2Nuke

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©