Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RN v2.20.00 - All Issues
Author Message
mia_undertaker
New Member
New Member


Joined: Apr 27, 2008
Posts: 10

PostPosted: Sun Apr 27, 2008 5:45 pm Reply with quote

I am using the most current version of nuke raven.

When I try to post a new message to the main page or a news post it just gives me a blank page and does not post it. I may have a bad file or something. What files can I replace to fix this problem. My site is crippled right now.

Thanks,
Undertaker Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
View user's profile Send private message
Raven
Site Admin/Owner


Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17086

PostPosted: Sun Apr 27, 2008 11:19 pm Reply with quote

Is this a fresh install or an upgrade?
 
View user's profile Send private message
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9456
Location: Arizona

PostPosted: Mon Apr 28, 2008 6:19 am Reply with quote

mia_undertaker, please do not double post.
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

Since Raven is on this one, why don't we just continue here.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
mia_undertaker
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 9:18 am Reply with quote

Sorry, I am not sure why it double posted.

Thanks.

The is an upgrade from nuke 7.6.

Thanks for you guys help
 
mia_undertaker
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 1:20 pm Reply with quote

I also noticed today that there is a center block on my main page that says:

There is a big problem here: we do not have a Homepage!!!

[ Add a Module in your Home ]

I am not sure if that helps, but I thought I would give you all the information I got Very Happy

Thanks,
UnderTaker Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
montego
PostPosted: Tue Apr 29, 2008 5:05 am Reply with quote

mia_undertaker, yeah, you've got migration issues. This is why we recommend heavily within the HowToInstall manual page on "Upgrading" to try and do this in a local test installation first using XAMPP. You apparently are missing some things.

How did you go about getting the database up to what the schema needs to be for RavenNuke? Pretty sure you are missing the NSN Groups fields, but not sure what else you might be missing. You may need to apply the individual SQL files that are in the distribution directory:

html\INSTALLATION\sql\includedInCore

Of course, you will have to do a mass find/replace of $prefix.` to whatever your prefix is.
 
mia_undertaker
PostPosted: Tue Apr 29, 2008 3:15 pm Reply with quote

Thanks for helping me with this. I ran all the includedInCore scripts when I did the upgrade. I used your directions under the upgrade section of the HowToInstall Folder. I am not sure what I am missing.

I looked at the NSN Group fields on a fresh install of nuke raven that works good and the fields are the same.

My calendar, resendemail and htmlnewsletter works great. I just cant post anything to my main page. I can not even edit current messages on the page.

Where else can I look for a solution to this?

Thanks for all your help,

UnderTaker Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
mia_undertaker
PostPosted: Tue Apr 29, 2008 9:52 pm Reply with quote

Some more news. Today I added the messages directly through the nuke_message database and they posted fine on the main page. I still can not post them through the admin.php section of the site.

A big headache I am having is that my modules keep un activating themselves.

Please help,

UnderTaker
 
montego
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 5:51 am Reply with quote

mia_undertaker, I would make sure that you re-upload the admin directory again. Maybe the messages.php script is corrupt? Another question for you, are you using the advanced editor?

Just trying to narrow in on where the problem is.

Oh, and the nuke_messages table has the field called 'groups' in it?

Also, please set the $loglevel variable within rnconfig.php to 1 and see if you get any errors within your rnlogs/dblog file.
 
mia_undertaker
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 4:46 pm Reply with quote

Thanks that fixed being able to post messages to my main page. The groups field was missing.

I am still having problems with modules becoming inactive on their own. I activate them and make the visible then a little while later they dissapear and become inactive.

Any ideas?

Thanks for all you guys help.

UnderTaker Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
Raven
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 4:59 pm Reply with quote

What operating system are you using?
What web server are you using?
 
mia_undertaker
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 6:25 pm Reply with quote

Apache version 2.2.8 (Unix)
PHP version 5.2.5

I am hosting my account through hostmonster.com. All my other Nuke raven sites seem to work fine, but for some reason the active status of my modules keeps changing to inactive.
 
Raven
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 7:19 pm Reply with quote

Let's start from square one to eliminate some common gotcha's.

Clear your cache.
Delete all cookies that point to your domain.
Check your server logs for any errors.

If it continues, which it probably will, edit rnconfig.php with these settings:

$error_reporting = E_ALL;
$loglevel = 1;

Then go through the motions until it happens again. At that point, examine rnlogs/dblog and see if an sql error is being thrown.
 
montego
PostPosted: Thu May 01, 2008 5:41 am Reply with quote

mia_undertaker, since you were missing the "groups" field in nuke_messages that tells me that your update for NSN Groups was not run as stated or it did not make the edits it was supposed to. Please make sure the groups field is also in nuke_modules and nuke_blocks as per the positioning stated in these ALTER statements:

Code:


ALTER TABLE `nuke_blocks` ADD `groups` TEXT NOT NULL AFTER `view`;
ALTER TABLE `nuke_message` ADD `groups` TEXT NOT NULL AFTER `view`;
ALTER TABLE `nuke_modules` ADD `groups` TEXT NOT NULL AFTER `view`;
 
mia_undertaker
PostPosted: Thu May 01, 2008 6:36 am Reply with quote

I checked and the other tables you listed had the groups field in them.
The nuke version I was running before did have nuke sentinel installed.

Thanks Raven, I have turned on the error_reporting in hopes to find the SQL error that is causing the modules to become deactivated.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RN v2.20.00 - All Issues

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©