Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Blocks
Author Message
Muffin
Client


Joined: Apr 10, 2004
Posts: 649
Location: UK

PostPosted: Sun Aug 01, 2004 7:10 am Reply with quote

Installed like a dream thank you Raven.

BUT, the text inside the box is big, it's not the same size as the text in the other blocks, or like yours on this site.

I've changed themes and it's big with all of them.

How can I reduce the text size inside the Who is Where block please?

_________________
Classic Mini rules the bends & bends the rules!
[img] 
View user's profile Send private message
Raven
Site Admin/Owner


Joined: Aug 27, 2002
Posts: 17086

PostPosted: Sun Aug 01, 2004 9:50 am Reply with quote

It should be inheriting the CSS from your theme's style.css file. Do you have a themes/your_theme/style/style.css file?
 
View user's profile Send private message
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 12:29 pm Reply with quote

First of all I am truly sorry for posting in 2 forums, but can I just say you're so d*** attractive when your angry lol (I couldnt put that in the other thread cos you locked it).

Right, back to the problem, yes I do have a style.css file in all my theme folders.
So is that where I should change the font size?

It's only happened on one other block and that was realtime stats. Any other new blocks I put on the site take on the font size automatically.

Thank you Raven
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 12:41 pm Reply with quote

Muffin, I don't know why that isn't inheriting your style.css. It should be, obviously. Do this please and report back. In blocks/block-RWW_WhoIsWhere.php find these 2 lines
Code:
$theme = isset($cookie[9])&&!empty($cookie[9])?$cookie[9]:$Default_Theme;

if (!file_exists("themes/$theme/index.php")) $theme = $Default_Theme;
and modify them to read
Code:
$theme = isset($cookie[9])&&!empty($cookie[9])?$cookie[9]:$Default_Theme;

echo 'Theme before: '.$theme.'<br />';
if (!file_exists("themes/$theme/index.php")) $theme = $Default_Theme;
echo 'Theme after: '.$theme.'<br />';
die();
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 1:45 pm Reply with quote

Thanks Raven, I tried that and when I refreshed my page everything on index.php page had disappeared bar the header, and the left hand blocks.

site info block had gone and right down the bottom left hand corner it said
theme before:

and then

theme after:

and nothing else lol

Puzzle this one isn't it?

Shall I upload the theme style sheets again? I've not tried that.
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 1:50 pm Reply with quote

That would be the expected behavior because the die(); statment stops the script. Now, the fact that there are no values explains why the styel isn't inherited. But as to why the theme isn't being picked up is at the crux of your problem. In Preferences, have you set a default theme? Do you have cookies enabled?
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 1:59 pm Reply with quote

Yes the default is Eos and cookies are enabled.

ermm Raven your site looks weird tonight, there are boxes all over the right hand side of the threads, it's probably my slow connection but thought I'd mention it incase it isn't that.
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 2:00 pm Reply with quote

Must be on your side. All looks well here.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 2:07 pm Reply with quote

thats good, thought it was the site for a moment lol

well its not good for me lol

I've just changed my theme I use to the default theme and the site info block still has huge text.

One of my members had left a message on the board to say it was difficult to read the who is where block, I've asked him in what way and just waiting for his feedback.

So it must look odd to other people, and just big to me lol
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 2:11 pm Reply with quote

It's inheriting the theme but I haven't been able to pin down why the text size is off only on you site (afaik). I am still looking into it. Do you have the fiapple theme? if so, try it.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 2:14 pm Reply with quote

No i dont use that one Raven. I will download and install it now.

The only other block that reacts that way is the Realtime Stats block. I deactivated that one as it looked weird with the large text.

Not sure if that helps you find out the problem.

right off to download fi-apple theme now. brb

and many thanks for your time.
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 2:16 pm Reply with quote

The whoiswhere block is the evolution of the online stats block Laughing, so whatever intricacy is in one is in the other. So, you would really not want to use the online stats block any longer.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 3:01 pm Reply with quote

I only use the who is where Raven, I deactivated the online stats block.

I'm having some problems here, I have a really slow internet connection its only 28k, we have problems with our phone line, so it took me ages to download fi-apple. Then when I downloaded it it's a RAR file, and I only have Winzip lol

So I'm downloading Winrar at the moment but it will take ages yet.

I'm sorry to keep you waiting on this one. I'll post back here once I've installed fi-apple on my site.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 3:24 pm Reply with quote

Raven I've installed fiapple and the who is where block still has large font text in it Sad .................. sob.
 
GanjaUK
Life Cycles Becoming CPU Cycles


Joined: Feb 14, 2004
Posts: 633
Location: England

PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:00 pm Reply with quote

If you open up your .css file, you can see you have 2 sets of body attributes. The 2nd body attribute with text at 12px is overiding the 1st one for the iframe.

Find:
Code:


BODY   {FONT-FAMILY: Verdana,Helvetica; FONT-SIZE: 10px}


Replace with:
Code:


BODY   {FONT-FAMILY: Verdana,Helvetica; FONT-SIZE: 10px; scrollbar-face-color: #ABBED1; scrollbar-arrow-color:  #46505E; scrollbar-track-color: #D1DCE7; scrollbar-highlight-color: #C8D3E1; scrollbar-3dlight-color: #EAEFF4;   scrollbar-shadow-color: #7492B6; scrollbar-darkshadow-color: #3A5370;}



Find:
Code:


body {background: #CAD5DD;color:#000000;font:12px Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;   
        scrollbar-face-color: #ABBED1;
   scrollbar-arrow-color:  #46505E;
   scrollbar-track-color: #D1DCE7;
   scrollbar-highlight-color: #C8D3E1;
   scrollbar-3dlight-color: #EAEFF4;
   scrollbar-shadow-color: #7492B6;
   scrollbar-darkshadow-color: #3A5370;}

And delete.

Save upload and refresh index.php, see if that fixed it.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:09 pm Reply with quote

OK I'll try that one Ganga thanks.

If it does work I'll have to do that with all the themes css style sheets then, oh pooh! lol
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:19 pm Reply with quote

Nope still the same, so I've put the code back as was in the css file Sad

this is a pain isnt it
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:33 pm Reply with quote

My fiapple works w/o any modifications. There's something else amiss here. Could you zip up your theme and email it to me? Also, on your Preferences, is your site url set to Only registered users can see links on this board! Get registered or login! ?
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:42 pm Reply with quote

Yes the sites url in Preferences is Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

Raven I can zip the theme and send it to you but this happens whichever theme is used.

Do you want me to send you the default theme?
 
Raven
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:44 pm Reply with quote

No, send me your theme. I want to prove, if you will, that it works or doesn't work on my site. That will nail down, for sure, that it is or isn't a site issue.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:47 pm Reply with quote

OK I'll zip up my default theme (Eos) and send it to you.

I know it's not the WIW module, it's something weird on my site lol

*edit*

On it's way Raven


Last edited by Muffin on Sun Aug 01, 2004 4:52 pm; edited 1 time in total 
GanjaUK
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:49 pm Reply with quote

I uploaded your css file to my own site and after changing the body attributes it fixed the problem this end. Confused
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:53 pm Reply with quote

Hmmm this is an odd one isn't it.

So I wonder why it won't work at my end.
 
Muffin
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 4:56 pm Reply with quote

Would you or Raven like my ftp details?

But I guess it'd take hours to go thru anything on there to find what's causing it.
 
GanjaUK
PostPosted: Sun Aug 01, 2004 5:14 pm Reply with quote

When you made those changes, did you make sure you loaded the new css file, the old one would still be in the cache, so you would need to refresh the page. Or delete the old one.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> Blocks

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©