Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RN v2.20.00 - All Issues
Author Message
steve_lemaster
Worker
Worker


Joined: Dec 26, 2006
Posts: 178

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:54 pm Reply with quote

I just realized that my Approve Admin was hosed when I upgraded to RN 2.20.

Any idea how I can fix this?

_________________
The urge to save humanity is often a false front for the urge to rule.

- H.L. Mencken 
View user's profile Send private message Send e-mail
fkelly
Former Moderator in Good Standing


Joined: Aug 30, 2005
Posts: 3312
Location: near Albany NY

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 5:08 pm Reply with quote

Approve Admin? Can you explain a little more what the problem is?
 
View user's profile Send private message Visit poster's website
steve_lemaster
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 5:47 pm Reply with quote

I no longer receive emails when someone registers, although they appear in the "Waiting" queue, they do not appear in Approve Admin Waiting main admin page and my customized approval and rejection notices defaulted.
 
fkelly
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 5:52 pm Reply with quote

Did you have some version of Approve Membership running? If so, it's possible that an upgrade to RN2.20 might have overwritten it. Montego, I believe has a version of Approve Membership you might be able to use with RN2.20. On the other hand you might be well advised to wait a few months for rn2.30. It looks like we'll incorporate an improved CNBYA in it and that should have all the features you need without the threat of having it overwritten by the next upgrade process.
 
steve_lemaster
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 5:54 pm Reply with quote

I can't even recall what the version was.

I think I can wait for the next release of RN2.30
 
dad7732
RavenNuke(tm) Development Team


Joined: Mar 18, 2007
Posts: 1242

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 9:03 pm Reply with quote

I upgraded from 6.5 and the "Protector Module", which BTW for anyone still using Protector, it's no longer a "Protector" and has been compromised. At any rate, I use the built-in "Resend Email" to modify or delete users when they apply. Can't always catch 'em in time but it's an alternative to bulking up your install with a lot of mods. Keeping up with "Tracked IP" in Sentinel works quite well.

Cheers
 
View user's profile Send private message
montego
Site Admin


Joined: Aug 29, 2004
Posts: 9453
Location: Arizona

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 5:46 am Reply with quote

steve_lemaster, were you using the full version of Approve Membership from Ulsoft or were you using my "Lite" version? Do you recall if you were using any of the additional fields capability? If so, then its the full version. If not, you could do as fkelly has suggested and simply use my "Lite" version. With each RN release, I update that to match within the first two weeks.

_________________
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
steve_lemaster
PostPosted: Mon Jun 16, 2008 12:38 pm Reply with quote

montego wrote:
steve_lemaster, were you using the full version of Approve Membership from Ulsoft or were you using my "Lite" version? Do you recall if you were using any of the additional fields capability? If so, then its the full version. If not, you could do as fkelly has suggested and simply use my "Lite" version. With each RN release, I update that to match within the first two weeks.


Sorry for the delay.

I am using the full version of approve admin. And after looking at my current RN install, it would appear that I borked it.

Ah well, you know what they say about amateurs trying to do a complex task. I have no clue how to fix my site and brother, it's a mess. I am too terrified messing with anything else for fear of making it worse. XAMPP does me no good because I can never get anything to work right locally.
 
montego
PostPosted: Tue Jun 17, 2008 5:38 am Reply with quote

I realize that "borked" is a technical term - lol - but it has way too many meanings. Wink

Tell you what, please, using phpMyAdmin, dump the Structure AND Data from the following two tables to a file:

nuke_users
nuke_users_temp

zip the file up and send it to me at montego AT montegoscripts DOT com and I'll give you back a set of ALTER statements that will get you back to where you can at least run RavenNuke cleanly.

Yes, you will lose your existing added fields data, however, the good news is that with RavenNuke 2.30.00 that is in the works, you will have a far superior version of the Your Account module that will blow away what you had previously. Wink
 
montego
PostPosted: Tue Jun 17, 2008 5:39 am Reply with quote

steve_lemaster, actually, I don't need the data unless you want me to just give you the replacement tables and data back to you to just blow away and replace your current two tables.
 
steve_lemaster
PostPosted: Tue Jun 17, 2008 11:48 am Reply with quote

You may as well be speaking Greek to me, Montego. I just don't want to lose all of my members and form posts. It's been up for a little more than a year and it alreadt has 1.5 million+ visitors.
 
montego
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 6:24 am Reply with quote

So, I looked above in the thread and noticed that new users are able to register? Please confirm that. The reason is that if they are, then you were not using the full Approve Membership module, which has the extra fields on the nuke_users table at least. There is no way that the new user would be able to confirm their registration if these fields are still on that table.

If you could, please, log into your control panel and using phpMyAdmin, do an export of just the Structure of the nuke_users table and post it here so I can see it. Otherwise, PM me your control panel user and password and I can take a look.

If it ends up you really were not using the full version, that means you were probably using my "lite" version and you could simply apply the latest of those from my site to get your approval process working again.

Let me know...
 
steve_lemaster
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 10:27 am Reply with quote

I just PM'd you.
 
montego
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 3:51 pm Reply with quote

Ok, I have analyzed your DB and it is definitely set up to be the full Approve Membership module. I have compared this against my Approve Membership Lite, which is the approval piece without the "extra fields". It is clear to me by reviewing your AM setup, that you have not configured any extra fields, so I suspect that you have only used this for the "approval" functionality.

Here is my recommendation:

1. Backup your database and files.

2. From within phpMyAdmin, execute the following SQL to remove the extra fields pieces:

Code:


DROP TABLE nuke_options1;

DROP TABLE nuke_options2;

DROP TABLE nuke_options3;

DROP TABLE nuke_options4;

ALTER TABLE nuke_pendingusers
    DROP custom1,
    DROP custom2,
    DROP custom3,
    DROP custom4,
    DROP custom5,
    DROP custom6,
    DROP custom7,
    DROP custom8,
    DROP custom9,
    DROP custom10,
    DROP custom11,
    DROP custom12,
    DROP custom13,
    DROP custom14,
    DROP custom15,
    DROP custom16,
    DROP custom17,
    DROP custom18,
    DROP custom19,
    DROP custom20,
    DROP custom21,
    DROP custom22,
    DROP custom23,
    DROP custom24;


ALTER TABLE nuke_users
    DROP custom1,
    DROP custom2,
    DROP custom3,
    DROP custom4,
    DROP custom5,
    DROP custom6,
    DROP custom7,
    DROP custom8,
    DROP custom9,
    DROP custom10,
    DROP custom11,
    DROP custom12,
    DROP custom13,
    DROP custom14,
    DROP custom15,
    DROP custom16,
    DROP custom17,
    DROP custom18,
    DROP custom19,
    DROP custom20,
    DROP custom21,
    DROP custom22,
    DROP custom23,
    DROP custom24,
    DROP user_show_custom1,
    DROP user_show_custom2,
    DROP user_show_custom3,
    DROP user_show_custom4,
    DROP user_show_custom5,
    DROP user_show_custom6,
    DROP user_show_custom7,
    DROP user_show_custom8,
    DROP user_show_custom9,
    DROP user_show_custom10,
    DROP user_show_custom11,
    DROP user_show_custom12,
    DROP user_show_custom13,
    DROP user_show_custom14,
    DROP user_show_custom15,
    DROP user_show_custom16,
    DROP user_show_custom17,
    DROP user_show_custom18,
    DROP user_show_custom19,
    DROP user_show_custom20,
    DROP user_show_custom21,
    DROP user_show_custom22,
    DROP user_show_custom23,
    DROP user_show_custom24;


ALTER TABLE nuke_users_temp
    DROP custom1,
    DROP custom2,
    DROP custom3,
    DROP custom4,
    DROP custom5,
    DROP custom6,
    DROP custom7,
    DROP custom8,
    DROP custom9,
    DROP custom10,
    DROP custom11,
    DROP custom12,
    DROP custom13,
    DROP custom14,
    DROP custom15,
    DROP custom16,
    DROP custom17,
    DROP custom18,
    DROP custom19,
    DROP custom20,
    DROP custom21,
    DROP custom22,
    DROP custom23,
    DROP custom24;


This will downgrade your tables back to the core RavenNuke level AND this will still work with my Approve Membership Lite. You will also not lose any of your user data, posts, etc. This just gets rid of the extra unneeded columns.

3. Get my Approve Membership Lite download and upload all the provided files per the instructions (you do not have to do the DB piece because after the above is done, you already have what you need). You can get that download here:
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

4. Done. Everything should work fine after that.

But, be sure not to skip the first step ALWAYS! Just in case... Also, if you are happy with the results, please do throw Raven here a donation; whatever you can spare. Helps to keep the "lights on". Wink

Regards,
montego
 
steve_lemaster
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 5:22 pm Reply with quote

Ok.

I'll get back to you when I am finished.
 
steve_lemaster
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 8:16 pm Reply with quote

It worked.
 
montego
PostPosted: Thu Jun 19, 2008 5:59 am Reply with quote

Excellent. Thank you for letting us know.
 
steve_lemaster
PostPosted: Thu Jun 19, 2008 9:12 pm Reply with quote

Now all that's left is to get the calandar working. It gives me a

database problem, no config table

Sounds like no tables were created when I uploaded RN 2.20.
 
montego
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 6:28 am Reply with quote

I am not clear what you had prior because our upgrade scripts take care of adding and modifying what you have to get it to the right version level.

If you do not already have any calendar data (doubtful since the tables are not there - lol), execute the SQL here in phpMyAdmin:

INSTALLATION\sql\includedInCore\rn_gcalendar.sql

You will need to modify the $prefix.` to be whatever you are using. For example, if you are using "nuke", it would need to look like this:

`nuke_tablename`
 
steve_lemaster
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 11:36 am Reply with quote

Sorry, you lost me. I have no idea what I am looking for and where in phpMyAdmin.

Remember, you're talking to a php and sql newbie.
 
dad7732
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 5:29 pm Reply with quote

Bring up your DB in phpMyAdmin and then click on SQL and then click the Browse button and navigate to the rn_gcalendar.sql file located in the path on your local drive to the distro files that you downloaded, then click on GO. Pay close attention to what Montego mentioned about the prefix, the default being "nuke". If yours is the same then proceed.

Cheers
 
steve_lemaster
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 6:02 pm Reply with quote

This is the response:

Error
SQL query:

DROP TABLE IF EXISTS $prefix.`_gcal_category` ;



MySQL said:

#1142 - DROP command denied to user 'global'@'localhost' for table '_gcal_category'
 
steve_lemaster
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 6:09 pm Reply with quote

Now I get the same thing when I started.

Probably best to leave it alone. I most likely wouldn't use it anyway.;
 
dad7732
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 6:16 pm Reply with quote

Do you have your setup in phpMyAdmin to use the same database username / password as there is in your config.php in RN?

Cheers
 
steve_lemaster
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 6:23 pm Reply with quote

I haven't the foggiest clue.
 
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> RN v2.20.00 - All Issues

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©