Ravens PHP Scripts: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BUGS/FIXES - Raven's v7.3 Customized Distro
Author Message
synchro
New Member
New Member


Joined: May 24, 2006
Posts: 16

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 9:09 pm Reply with quote

Ok all of a sudden no new users can create an account due to no email being sent to them and the feed back doesn't send me email. I have a total different installation installed and it seems like that one is doing the same thing two. Any idea's why this would happen?
 
View user's profile Send private message
evaders99
Former Moderator in Good Standing


Joined: Apr 30, 2004
Posts: 3221

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 12:14 am Reply with quote

Perhaps your host did some server changes? They must have the PHP mail() function enabled and working correctly Only registered users can see links on this board! Get registered or login!

_________________
- Only registered users can see links on this board! Get registered or login! -

Need help? Only registered users can see links on this board! Get registered or login! 
View user's profile Send private message Visit poster's website
synchro
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 2:02 am Reply with quote

I would think they would have done that at godaddy.com????
 
kguske
Site Admin


Joined: Jun 04, 2004
Posts: 6383

PostPosted: Sun Nov 05, 2006 9:31 pm Reply with quote

Do you see any messages in your error log about the mail function not working? Did you receive the email in a spam box?

Sometimes hosts make changes that affect PHP applications without notifying their clients. If godaddy.com is your host, you should definitely check with them.

_________________
I google, therefore I exist...
Only registered users can see links on this board! Get registered or login!
 
View user's profile Send private message
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 12:22 am Reply with quote

that's the funny thing feed back says sent. I receive no email nothing. With the create account it says email has been sent. but no email shows up.
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 5:33 am Reply with quote

The answer may be in the error log. You might also wish to set display_errors to TRUE in your config.php. Also, check your spam box.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 7:47 pm Reply with quote

not in spam box that was one of the first things I checked. I'm just stuck on this one and i'm probably going to have to use a different program for our web page. i can't have a broken product our page gets thousands of hits everyday and it is hurting us not being able to add users right now.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 7:57 pm Reply with quote

One other thing I can not figure out is how do I back up all my forums so it saves all areas and all messages. I've tried this several ways in the past but usually say forget it and redo everthing.
 
Guardian2003
Site Admin


Joined: Aug 28, 2003
Posts: 6792
Location: Ha Noi, Viet Nam

PostPosted: Mon Nov 06, 2006 9:23 pm Reply with quote

Using phpmyadmin is the best way to abck up and save your database data.
Did your host reply to your enquiry about the PHP mail function?

The site was obviously working well for some time and scripts do not just break al on there own. Before chaging anything, you really ned to check with your host as knowing GoDaddy, they have made some change without informing you.
 
View user's profile Send private message Send e-mail
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 9:42 pm Reply with quote

Do I have to back up everything in phpmyadmin? or just the forums area this is were i've been stuck before.
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 9:53 pm Reply with quote

Let's focus on the email issue first. Did you find anything in the error log in your control panel? Did you ask your host if they disabled the php mail function?

I would recommend backing up everything.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:04 pm Reply with quote

Ok I called godaddy they have not changed anything so I enabled display_errors to TRUE in config.php this is error i got when i made true:

Warning: mail(): Bad parameters to mail() function, mail not sent. in /home/xxx/html/modules/Feedback/index.php on line 161

Mail has been sent!


Thank you for contacting us

I haven't changed anything on web page so how would this change on its own? Also what should this line be if this is incorrect?
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:16 pm Reply with quote

Are you comfortable adding a few lines of PHP? If so, echo the contents of the variables used in the mail function, and add a die statement just before the mail function call. That should show you where the problem is.


If not, please post line 161 here in between code brackets.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:21 pm Reply with quote

i'll add what ever I need to i just need to know what and were I need to add it.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:22 pm Reply with quote

here's my line 161 useing word to count "CloseTable2();"
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:24 pm Reply with quote

oh btw ur post confused the heck out of me lol i dont know how to code php yet.
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:30 pm Reply with quote

If you open modules/Feedback/index.php with an editor like Crimson Editor or PSPad, you can go to line 161 and copy and paste that line in your forum post.

It might be easier to email the whole modules/Feedback/index.php to me. kguske at nukeSEO dot com.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:39 pm Reply with quote

here ya go "mail($to, $subject, $msg, $mailheaders);"
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:50 pm Reply with quote

Right. Same as in the file you sent.

Now, we need to know the values for the 4 variables.

So, let's add this just before that line:
Code:
echo "to = ".$to."<br />";

echo "subject =".$subject."<br />";
echo "msg =".$msg."<br />";
echo "mailheaders =".$mailheaders."<br />";
die();

My guess is that the $to variable is empty, and that this is the reason no email is received. This comes from your admin, preferences / settings administrator email setting. It should be a valid email address.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:56 pm Reply with quote

I sent you email my results
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 10:58 pm Reply with quote

It doesn't make sense to me it all looks right.
 
kguske
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 11:14 pm Reply with quote

I agree. I did a test, and received the email with no problem. I'll send you the file I used, so you can test it.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 11:21 pm Reply with quote

you tried to register?
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 11:29 pm Reply with quote

when I try and register it doesn't even do the debug info.
 
synchro
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 11:36 pm Reply with quote

well i'm done screwing with this tonight i'm going to go play some AA now. If you have any more ideas you got my email addy so let me know. If not tomorrow i'm probably going to just redo my entire site and see if that fixes it.
 
Display posts from previous:       
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Ravens PHP Scripts And Web Hosting Forum Index -> BUGS/FIXES - Raven's v7.3 Customized Distro

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2007 phpBB Group
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©